Opinia Timisoarei

Veste excelenta pentru locuitorii unei comune de langa Timisoara. Vor putea ajunge mai usor in oras cu troleibuzul!

TIMISOARA. La aproape un an de cand a fost inaugurata linia si dupa liste intregi de nemultumiri legate de modul in care circula, dar mai ales de traseu, troleibuzul M11, care leaga Timisoara de Giroda va incepe sa mearga pe o alta ruta.

CITESTE SI: Flagrant la Timisoara! Traficanti de droguri de mare risc, CAPTURATI in mijlocul tranzactiei! Sunt angajati ai Filarmonicii Banatul! VIDEO!

Totul, dupa ce reprezentantii Primariei Ghirodei, impreuna cu RATT, au intocmit un program pilot, in cadrul caruia o treime dintre cursele zilnice vor circula pe un nou traseu, mult mai eficient.

„Am luat aceasta masura pentru ca am primit nenumarate sesizari de la oamenii din localitate, care s-au dovedit fondate. Pe ruta pe care circula acum troleibuzul se face o mica ocolire. Odata ce vor intra pe noul traseu, troleibuzele vor face cu aproximativ 15 minute mai putin din Ghiroda pana in Timisoara”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Ionut Stanusoiu, primarul comunei Ghiroda.

Astfel, pe sensul dinspre Timisoara spre Ghiroda, traseul ramane neschimbat pana la statia de la intersectia strazilor Victoria cu Ialomita. De aici, troleibuzul va merge pana la sensul giratoriu de la podul de peste Bega, apoi se intoarce pe acelasi traseu pana la calea Lugojului, unde va intoarce la sensul de la Aeroport, si isi va continua drumul spre Timisoara pe Calea Lugojului. Atat in interiorul comunei, cat si pe Calea Lugojului statiile vor ramane cele ale fostei linii M30.

Linia de troleibuz M11 a fost inaugurata anul trecut, in decembrie, iar valoarea totala a proiectului de extindere a liniilor de troleibuz catre Ghiroda si Dumbravita a fost de 5,5 milioane de euro, majoritatea bani europeni, cofinantarea fiind asigurata de primariile Timisoara, Ghiroda si Dumbravita.

 

Exit mobile version