Opinia Timisoarei

Verdict! Klaus Iohannis a CASTIGAT procesul cu ANI

Completul de la Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, miercuri, ca fostul primar al Sibiului Klaus Iohannis nu a fost incompatibil.


Astfel, ICCJ a respins recursul ANI. Verdictul este definitiv, iar Klaus Iohannis ramane presedinte al Romaniei.

ICCJ a decis, miercuri, ca presedintele Klaus Iohannis nu s-a aflat in incompatibilitate in perioada in care a fost primar al Sibiului. Magistratii au respins astfel ca nefondat recursul ANI in dosarul de incompatibilitate al presedintelui.

Presedintele Klaus Iohannis a castigat definitiv procesul cu Agentia Nationala de Integritate privind incompatibilitatea, dupa ce instanta suprema a respins, miercuri, recursul ANI.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) s-a pronuntat miercuri in cazul recursului ANI, dupa ce amanase luare deciziei cu o saptamâna.

La termenul procesului din 14 ianuarie, reprezentantul ANI a cerut judecatorilor admiterea recursului, aducând ca argument o decizie a Curtii Constitutionale privind incompatibilitatea alesilor locali.

La rândul lor, avocatii lui Iohannis au cerut respingerea recursului ca „vadit neintemeiat” si au aratat ca decizia CCR nu a fost redactata si ca nu se cunosc motivele luarii acestei decizii de catre judecatorii CCR.

Dosarul lui Iohannis a ajuns la instanta suprema dupa ce pe 25 septembrie 2013 Curtea de Apel Alba Iulia a anulat raportul ANI prin care s-a constatat ca acesta s-a aflat in stare de incompatibilitate.

in aprilie 2013, Klaus Iohannis a fost declarat in stare de incompatibilitate de ANI, deoarece detinea simultan functia de primar al Sibiului si reprezentant al municipalitatii in Adunarea Generala a Actionarilor de la SC Apa Canal SA si SC Piete SA.

Exit mobile version