Opinia Timisoarei

Verde la eutanasiere! Incepe UCIDEREA cainilor din adapostul Danyflor, la Timisoara!

TIMISOARA. Cainii din adapostul de animale de la Danyflor, aflat la marginea Timisoarei, sunt in pericol. Primaria a emis o dispozitie prin care se permite eutanasierea acestora.

Dispozitia a fost semnata de primarul Nicolae Robu, care numeste doi angajati ai Primariei sa puna in aplicare ordinul de eutanasiere a animalelor.

Municipalitatea a si explicat de ce s-a dat aceasta dispozitie si le raspunde si contestatarilor acestei hotarari. Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins definitiv, inca din toamna, cererea organizatiei pentru protectia animalelor Vier Pfoten de a suspenda normele de aplicare pentru legea privind programul de gestionare a cainilor fara stapan.

Nu este o decizie luata de noi, ci de o lege nationala. Normele de aplicare ale ordonantei au fost contestate la Bucuresti de organizatiile nonguvernamentale, dar in cele din urma s-a decis ca legea sa se aplice. O sa incepem cu cainii batrani sau bolnavi, dar daca nici ceilalti nu sunt adoptati, vom aplica legea. Este un efort financiar sa ingrijim acesti caini, dar avem o lege care ne spune ca nu putem plati pentru ingrijirea lor mai mult de 14 zile… Dintre orasele din Romania, cred ca suntem cei care am discutat cel mai mult cu organizatiile non-guvernamentale, astfel incat eutanasierea sa fie ultima solutie” a declarat pentru opiniatimisoarei.ro, viceprimarul Dan Diaconu.

Primaria a organizat mai multe targuri de adoptie, insa timisorenii nu s-au inghesuit sa ia acasa prea multe animale.

In primul rand eutanasierea nu este o solutie. Bun, acum sunt acesti caini, dar vor aparea altii. Noi sustinem ca solutia este sterilizarea in masa, una care este atat eficienta, cat si una morala si educativa pentru populatie. De exemplu, din octombirie pana acum, noi, in colaborare cu asociatia NetAP am sterilizat 750 de animale. Noi vrem sa ii facem constienti pe cetateni sa nu mai abandoneze cateii dupa ce fata catelele, pentru ca astfel vom avea adaposturi pline tot timpul si vor exista discutiile acestea despre eutanasiere. Aceasta nu este doar o problema a primariei sau a organizatiilor de protectie a animalelor, ci o problema a comunitatii” a spus pentru opiniatimisoarei.ro, Alina Vacaru, reprezentantul Asociatiei Pet Hope Timisoara.

In acest moment in adapostul de la Danyflor aflat la marginea Timisoarei sunt 564 de caini fara stapan.

UPDATE: Protest in fata Primariei Timisoara

Vestea ca vor fi eutanasiati cainii de la adapostul Danyflor a iscat momente de revolta pe retelele de socializare. Mai mult, a fost anuntatape Facebook  organizarea unui miting de protest in fata Primariei Timisoara pentru miercuri, 24 februarie, de la orele 20.00. Acesta va fi, in fapt, o plimbare spontana, intrucat pentru organizarea unei miscari e nevoie de o autorizatie, iar timpul este scurt.

UPDATE: Reactia neasteptata a primarului Nicolae Robu in scandalul uciderii cainilor fara stapan din adapostul Danyflor de la Timisoara

Exit mobile version