Opinia Timisoarei

Vaslind spre vestul Europei. Migranti capturati de politistii de frontiera in Banat. Printre ei se afla si un copilas de 2 ani

Visul unor migranti de a ajunge in vestul Europei a fost spulberat de politisti pe Dunare.

CITESTE SI: Rata de infectare cu COVID se mentine la peste 8 la mie, la Timisoara. Ce localitati au intrat in zona rosie. Lista actualizata 

Totul s-a intamplat in apropierea localitatii Moldova Veche, din Caras-Severin. Politistii de frontiera au observat, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, o ambarcatiune care a intrat in apele teritoriale romanesti in care se aflau opt oameni.

Imediat ce barca a ajuns pe malul romanesc, transfugii au fost preluati de politisti si dusi la sediul Politiei de Frontiera pentru cercetari, unde li s-a facut triajul epidemiologic de catre echipajul medical sosit la fata locului.

Grupul de migranti era format din doua femei, doi barbati si 4 copii. Adultii au varste cuprinse intre 23 si 45 de ani, iar copiii intre 2 si 17, si vin din Siria. Sapte dintre ei faceau parte din doua familii, iar cel de-al optulea era calauza, tot un sirian, in varsta de 22 de ani.

Migrantii vor fi cercetati pentru trecere frauduloasa a frontierei de stat, in timp ce barbatul care era calauza a fost retinut si dus apoi in fata magistratilor. Acestia au decis arestarea acestui pentru 30 de zile.

Exit mobile version