Opinia Timisoarei

Varujan Vosganian la Timisoara: Solutia tehnocrata nu a fost o solutie la o criza, intotdeauna o formula tehnocrata a dus la o criza!

TIMISOARA. Senatorul Varujan Vosganian s-a aflat joi la Timisoara unde a vorbit despre viitorul partidului din care face parte, ALDE, dar si de protocolul la nivel national semnat intre partidul din care face parte si PSD. De asemenea, el a vorbit si despre obiectivele formatiunii din care face parte.

Adversarii au sugerat ca ALDE se aseaza in siajul unui partid mai mare. E un protocol de colaborare politica in care ambele partide isi urmaresc ideologiile, iar protocolul maximizeaza colaborarea dintre ele. Este foarte importanta orice formula de sustinere reciproca. De aceea, ALDE care nu are prima pozitie , pentru a avea o corespondenta intre votul politic si ierarhiile administratie locala va recurge la o sustinere reciproca cu PSD„, a declarat Vosganian.

Senatorul a mai spus ca, desi cele doua partide se vor sustine reciproc la alegeri, acestea vor avea candidati proprii la scrutinul electoral din iunie a.c.

Se pune intrebarea daca aceasta alaturare intre ALDE si PSD denatureaza pozitia ALDE care se revendica partid liberal de dreapta. Va pot spune ca alaturarea ALDE si PSD nu e decat o continuare a obiectivelor de acum 4 ani cand a fost format USL. USL a fost o reactie la PDL, un partid care adancea criza politica si USL a reusit atunci sa castige alegerile. Din pacate nu a vindecat si ranile. Alaturarea dintre PNL si PDL nu au dus la un PNL mai mare, ci la un PDL mai mare. In continuare trebuie sa facem eforturi sa facem o majoritate care sa recredibilizeze parlamentul. Riscul unui esec ar fi acela ca actuala criza politica s-ar produce. Solutia tehnocrata nu a fost o solutie la o criza, intotdeuna o formula tehnocrata a dus la o criza„, a declarat Vosganian.

Sondajele cele mai slabe arata pentru ALDE un scor de 6%, iar cele mai bune, un scor de 10%, a aratat senatorul.

Sondajele cele mai slabe ne pozitioneaza la 6%, iar cele mai bune ne pozitioneaza aproape de 10%. Cred ca apropierea de alegerile locale va avantaja ALDE. Speram la un scor electoral de doua cifre„, a spus Vosganian.

Varujan Vosganian a donat bibliotecii ALDE de la Timisoara mai multe volume de carti.

Exit mobile version