Opinia Timisoarei

Vaporasele nu vor porni prea repede pe Bega. Cate mai sunt de facut dupa ce Guvernul a infiintat Regia Autonoma de Administrare a Caii Navigabile

TIMISOARA. Cei care sperau ca de la 1 Iunie vor vedea vaporasele pe Bega, dupa ce Guvernul a infiintat in sedinta de joi, 31 mai, Regia Autonoma de Administrare a Caii Navigabile Canalul Bega, vor fi dezamagiti.

Vaporasele nu vor porni la drum prea curand intrucat mai sunt multe de facut, dupa cum a explicat primarul Nicolae Robu  in  INTERVIURILE TIMISOAREI, singura emisiune interactiva LIVE pe Facebook din Timisoara, realizata de opiniatimisoarei.ro  si Orasul Timisoara din studioul HDV.

Acum Ministerul Transporturilor trebuie sa operationalizeze regia infiintata, sa isi angajeze niste oameni, treaba lor pe cine, eu le asigur tot sprijinul. Ei trebuie sa adopte Regulamentul de navigare. Noi avem un draft facut, avem un regulament adoptat, numai ca legea cere ca aceasta autoritate sa faca regulamentul. Desigur, suntem cooperanti, daca vor sa foloseasca pe post de draft proiectul nostru, il punem la dispozitie. Mai trebuie sa stabileasca semnalizarea pe canal. Noi cam stim cum trebuie semnalizat ca ne-am ocupat, dar ei, daca vor, preiau de la noi, daca nu, pleaca de la zero. Cum cred. In 2-3 sapamani eu zic ca se poate da drumul efectiv la vaporase„, a anuntat primarul Nicolae Robu in INTERVIURILE TIMISOAREI.

Intrebat daca timisorenii chiar vor folosi vaporasele pentru transport in comun, edilul s-a aratat rezervat. Este insa convins ca cei mai multi calatori vor fi de agrement.

Sunt niste indicatori asumati legati de numarul de calatori, nu ii stiu din memorie si nu vreau sa ma hazardez. Eu am convingerea ca vom avea un succes urias, de la inceput, pentru agrement. Sunt convins ca pentru agrement vom avea un succes extraordinar. Pentru transportul in comun… ramane de vazut, sunt mai rezervat. Dar pentru agrement sunt convins ca vor veni in Timisoara multi romani si nu numai, special sa se plimbe cu vaporasele. <Hai sa merg la Timisoara sa ma plimb cu vaporasul ca e superb si cu ocazia asta mai fac si alte lucruri in Timisoara… Da, iau avionul la Timisoara, ca e 10 euro, vin aici, stau un weekend si ma duc>‘, sustine primarul Nicolae Robu.

Edilul sef a anuntat ca va retrage actiunea in instanta impotriva Guvernului, acum ca nu se mai pierd cele 6 milioane de euro bani europeni.

Eu am dat Guvernul in judecata si, dupa ce am dat Guvernul in judecata, evident ca ei au solicitat sa retragem actiunea si am spus: cand va aparea hotararea de Guvern. Daca nu aprobau infiintarea regiei, raspundeau de ce pierde Timisoara 6 milioane de euro, nu raspundeam eu, pentru ca eu am facut exact ce trebuia. Eu am avut obligatia ca pana in 30 iunie 2016 sa cumpar 7 vaporase, nu sa le pun in circulatie, nu sa existe autoritate, ci doar sa le cumpar„, a reamintit primarul Timisoarei termenii proiectului european de Reabilitare a malurilor Begai.

Primarul Timisoarei Nicolae Robu a fost invitatul emisiunii INTERVIURILE TIMISOAREI de joi seara, singura emisiune interactiva transmisa LIVE pe Facebook, realizata de Orasul Timisoara si opiniatimisoarei.ro.

INTERVIURILE TIMISOAREI poate fi vizionata pe pagina de Facebook Orasul Timisoara si pe site-ul opiniatimisoarei.ro in fiecare joi seara de la orele 21.30.

Exit mobile version