Opinia Timisoarei

Vaporasele de la Timisoara scoase de pe Bega in acest final de saptamana. Au plimbat peste 120.000 de calatori in 2021

TIMISOARA. Scaderea temperaturilor determina Societatea de Transport Public Timisoara sa scoata vaporasele de pe Bega. Acestea vor merge la iernat.

CITESTE SI: Concert Delia la Parcul Craciunului de la Muzeul Satului din Timisoara. Se intra si cu test COVID negativ 

Vaporasele STPT vor fi scoase de pe apa sambata, 11 decembrie. Ambarcatiunile urmeaza sa fie ridicate cu o macara, asezate pe un trailer si apoi transferate in depoul din zona Dambovita pana la primavara.

Vaporettele vor intra in revizie tehnica si vor fi curatate pana in primavara anului viitor.

Conform datelor STPT, in cele 9 luni in care au stat pe apa, vaporasele au asigurat transportul pentru peste 120.000 de calatori, cu toate ca circulatia a fost intrerupta de doua ori, din pricina restrictiilor impuse in perioada pandemie sau a nivelului scazut al apei pe canalul Bega pentru desavarsirea unor lucrari la nodul hidrotehnic de la Sanmihaiu Roman.

Circulatia ambarcatiunilor STPT a fost reluata in luna martie a acestui an. In aceasta perioada, in intervalul martie – decembrie, au fost inregistrate 123.839 de calatorii, in conditiile in care, timp de mai multe saptamani, circulatia pe Canalul Bega a fost suspendata din cauza lucrarilor de la ecluza Sanmihaiu Roman, dar si a restrictiilor pandemice„, transmit reprezentantii SPTT.

Va reamitim, in urma cu o luna vaporasele STPT au primit o noua infatisare, fiind impodobite cu opere de arta urbana, printr-un proiect lansat in in septembrie in cadrul programului Memoriile Cetatii, parte din Timisoara Capitala Culturala a Europei in 2023.

Exit mobile version