Opinia Timisoarei

Vanzatorii de toale vechi din Piata Flavia vor fi alungati de Nicolae Robu? Primarul vrea curatenie si in zona de second-hand din Piata Badea Cartan

TIMISOARA. Conducerea Primariei Timisoara a pus gand rau celor care vand second-hand in zona Pietei Flavia, dar si in zona Badea Cartan. Edilul-sef al orasului a cerut sefilor de directii din primarie sa gaseasca solutii pentru „asanarea” celor 2 zone.

„Am dispus in sedinta operativa sa se caute solutii pentru asanarea zonei Flavia si a zonei Badea Cartan, unde dupa cum cunoastem se desfasoara un comert cu lucruri vechi intr-o maniera care nu onoreaza Timisoara”, a dezvaluit Nicolae Robu.

Primarul a tinut sa precizeze ca nu se doreste interzicerea comertului. De ce? „Pentru ca exista cetateni amarati care vanzand respectivele lucruri isi castiga un banut si exista cetateni la fel de amarati care nu-si pot cumpara lucruri de un alt nivel decat cele vandute acolo, dar si un astfel de comert trebuie sa se desfasoare civilizat daca avem pretentia de oras civilizat”, a explicat Robu.

Tocmai de aceea, sefii de directii din primarie au fost pusi la treaba sa gaseasca solutii. Executivul primariei e deranjat de comerciantii care efectiv vand pe trotuar in zona Badea Cartan.

„In piata Badea Cartan se vand pe malul Begai pe jos. A fost un comert tolerant, nu vrem sa-l interzicem, dar vrem sa asiguram un cadru civilizat. In Piata Flavia este un haos de nedescris in vecinatatea imediata, unde toata lumea isi lasa masinile cum se nimereste, traficul este blocat, uneori nu poti circula nici pe trotuar. Nu vrem sa interzicem, nu e normal intr-un oras cu pretentii sa stea lucruri intinse pe jos si cei ce vand sa stea acolo intinsi pe pamant, vrem sa se lucreze civilizat, o sa vedem ce solutii gasim”, a conchis Robu.

CITESTE SI: Shopping second-hand de weekend! Piata de vechituri, un adevarat „mall” in aer liber pentru timisoreni

Exit mobile version