Opinia Timisoarei

‘Valurile Dunarii’ pe o sosea importanta din Timis. Inspectoratul de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier va avea atributii si pe drumurile judetene

TIMIS. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anuntat ca va largi atributiile ISCTR, iar inspectorii vor fi prezenti si pe drumurile judetene.

CITESTE SI: Autostrada Rusinii, ultimii 10 kilometri ramasi nefacuti pe Lugoj – Deva, provocarea noului ministru al Transporturilor. Anuntul lui Sorin Grindeanu la Timisoara 

Ministrul a adaugat ca a fost recent pe soseaua ce leaga Timisoara de Lipova si a gasit… ‘Valurile Dunarii’ pe acest traseu. Asfaltul e facut praf de masinile de mare tonaj care circula pe drumurile judetene.

L-am invitat pe directorul ISCTR sa mearga pe drumurile judetene. Am facut o ora si jumate de la Masloc la Timisoara. Este TIR in TIR. Sensul spre Lipova este aproape perfect, cel care vine e… valurile Dunarii, pentru ca inspre oras vin camioane incarcare cu ce or fi. Si l-am invitat sa faca naveta (pe directorul ISCTR – n.r.). Si nu e singurul exemplu. Acelasi lucru se intampla pe drumurile judetene care sunt in jurul Timisoarei, pe care soferii de tiruri le folosesc ca sa ocoleasca drumurile nationale. Acest lucru il vom reglementa si din punct de vedere juridic. Exista o problema de responsabilitate a ISCTR pe drumurile judetene. Va anunt ca e una din tintele mandatului meu, aceea de a avea o infrastructura foarte buna„, a declarat Sorin Grindeanu.

Si in vremea cand ocupa functia de presedinte al Consiliului Judetean Timis, Sorin Grindeanu s-a aratat nemultumit de starea acestui drum si chiar a cumparat cantare care sa fie amplasate pe acest tronson.

Consiliul Judetean nu are, insa, atributii de a amenda soferii masinilor care sunt incarcate peste tonajul admis pe acest drum, astfel ca s-a semnat si un protocol cu Politia Rutiera, insa amenzi nu au mai fost date.

Drumul dintre Timisoara si Lipova (Arad) este grav afectat de camioanele de mare tonaj. Pe unele portiuni, soseaua este adancita de urmele rotilor acestor masini.

Exit mobile version