Opinia Timisoarei

Validarea lui Dominic Fritz in functia de primar la Timisoara, atacata in instanta. Cine a depus cele 3 contestatii

TIMISOARA. Validarea candidatului USR-Plus in functia de primar al municipiului Timisoara, Dominic Fritz, a fost atacata in instanta.

Trei contestatii au fost depuse la Judecatoria Timisoara, care le-a inaintat Tribunalului Timis.

CITESTE SI: Alin Nica, dupa esuarea negocierilor pentru guvernarea locala in Timisoara si in judet: Timisorenii nu au dat un vot pentru ca PNL si USR Plus sa inceapa din primul moment sa isi imparta functiile 

CITESTE SI: Dominic Fritz nu exclude o alianta cu Pro Romania si PSD, la Timisoara, daca liberalii nu raspund ultimatumului sau 

CITESTE SI: A fost presiune de partid? Dominic Fritz, ultimatum pe Facebook, la doua ore dupa ce a anuntat ‘echilibrat’ esecul negocierilor cu PNL Timis: Domnule Nica, aveti termen pana luni seara!

CITESTE SI: Nu incepem cu functiile, dar le vrem transate! Negocierile PNL – USR Plus pentru guvernanta locala la Timisoara, in impas, dinamitate de atacurile lui Catalin Drula. Anuntul facut de Alin Nica si Dominic Fritz. Video

Cele trei contestatii au fost depuse in 21 si 22 octombrie de trei persoane diferite: Calin Petrescu, fost DJ la Radio Timisoara, Monica Harmanescu – cadru didactic la Universitatea de Stiinte Agricole din Timisoara, si Adrian Popescu, acesta din urma fiind si el candidat pentru fotoliul de primar al municipiului Timisoara, din partea ALDE, la alegerile din 27 septembrie. Contestatiile depuse la Tribunal au ca motivatie faptul ca Dominic Fritz nu ar fi avut dreptul de a candida la functia de primar al Timisoarei.

Contestatiile vor fi judecate la Tribunalul Timis, insa deocamdata nu a fost stabilita data sedintei. Insa acestea vor fi judecate cu celeritate, in 5 zile, iar solutia trebuie comunicata prefectului de Timis.

Dominic Fritz urma sa fie investit in functie, marti, 27 octombrie, insa momentul va fi amanat pana la solutionarea contestatiilor.

Va reamintim, candidatul USR-Plus, Dominic Fritz, a fost ales in functia de primar al municipiului Timisoara cu 49.191 voturi, adica 52,66% din optiunile electorale ale timisorenilor care au mers la urne, din cei peste 257.000 inscrisi pe liste.

CITESTE SI: Alin Nica a iscalit protocolul cu USR Plus in sediul PNL, la Timisoara: Fac apel ca pana luni sa vina si ei sa-l semneze. La negocieri, Dominic Fritz a mototolit documentul si l-a aruncat

UPDATE: A fost dat termen pentru solutionarea contestatiilor, in 27 octombrie.

Exit mobile version