Opinia Timisoarei

Val de infectati cu COVID la Spitalul Victor Babes din Timisoara. A fost suplimentat numarul de paturi. Medicul Cristian Oancea: Aproape 98% dintre cei care vin la noi si au forme moderate sau severe de boala nu au fost vaccinati, majoritatea tineri

TIMISOARA. De astazi, a fost suplimentat numarul de paturi in zona rosie a Spitalului de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Dr. Victor Babes Timisoara.

CITESTE SI: Vom avea nevoie de Certificatul verde COVID. Lista de restrictii ce vor fi impuse la Timisoara, dupa ce rata de infectare a trecut de 3 la mia de locuitori. Comitetul pentru Situatii de Urgenta, noi masuri in alte aproape 20 de localitati din Timis 

Cele 23 de paturi nou destinate pacientilor cu coronavirus sunt in Sectia de Boli Infectioase a unitatii, numarul total al acestora ajungand, in acest moment, la 99.

In ultimele zile a fost o explozie, practic, de pacienti infectati cu Sars CoV 2 care au ajuns la noi, avand forme moderate, dar si severe. Nu putini sunt cei care au nevoie de oxigen suplimentar. Am fost nevoiti sa extindem zona rosie si am introdus alte cateva saloane de la boli infectioase. Pacientii care erau in acele saloane pana acum au fost mutati intr-o „zona alba” de pe o alta sectie. Pentru asta am reorganizat Sectia de Pneumologie. Vrem sa o pastram “alba”. Nu ne putem permite sa neglijam pacientii cu patologii acute, asta in primul rand, dar nici pe cei cu neoplasme. La etajul 1 vor fi tratati atat pacientii care au nevoie de internare, cu diagnostic de pleurezie, cu pneumonii, altele decat cele produse de coronavirus, BPOC, dar si cei cu neoplazii pulmonare. La etajul doi vor fi tratati pacientii cu TBC. Nu vom renunta la paturile din zona alba in care trebuie sa tratam pacientii cu afectiuni pulmonare care necesita internare”, spune prof. dr Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infectioase Victor Babes Timisoara.

De asemenea, pentru viitor, se are in vedere si infiintarea unei sectii de pre-terapie pentru pacientii cu COVID 19 cu forme severe si foarte severe de boala, aceasta in functie de evolutia cazurilor.

Am mai spus-o si o repet, acest val 4 de COVID 19, care ne va lovi cu forta, este valul nevaccinatilor. Aproape 98 la suta din cei care vin in spital si au forme moderate sau severe de boala nu au fost imunizati. Cei 2-3 pacienti internati, vaccinati cu doza completa si care au o forma medie de boala, deci nu severa, au o imunitate scazuta din cauza unor comorbiditati, de exmplu neoplazii sau alte afectiuni foarte grave, iar vaccinul nu isi face in totalitate efectul. In acelasi timp, avem foarte multi pacienti cu COVID tineri, bineinteles, nevaccinati”, spune prof. dr Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infectioase Victor Babes Timisoara.

Luni, in Spitalului de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie dr Victor Babes erau internati 81 de pacienti cu COVID 19. Dintre acestia, 5 la Terapie Intensiva si 76 in paturile obisnuite dedicate bolnavilor cu coronavirus.

CITESTE SI: A sarit de 3 la mie rata de infectare cu COVID la Timisoara, urmeaza noi restrictii. Aproape 300 de cazuri noi, in ultimele ore in Timis 

CITESTE SI: Aproape 4000 de noi imbolnaviri cu COVID si 58 de morti, in Romania. Timisul, in topul judetelor cu cele mai multe noi cazuri 

Exit mobile version