Opinia Timisoarei

Vaccinul impotriva alergiei la ambrozie, creat la Timisoara? De cate injectii ar fi nevoie?

TIMISOARA. Un medic timisorean lucreaza de cativa ani la crearea unui vaccin impotriva alergiei la celebra planta ambrozie. Este vorba despre profesorul universitar dr. Carmen Bunu, din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie „Victor Babes” din capitala Banatului.

Doctorul banatean lucreaza la vaccin impreuna cu o echipa de alergologi din Viena. Potrivit agerpress.ro, realizarea vaccinului se bazeaza pe biologia moleculara.

„Din plantele alergenice se extrage acea structura care induce reactia alergica. Acest fragment este procesat prin tehnici de biologie moleculara si apoi se urmareste asamblarea intr-un vaccin real”, a spus medicul timisorean. Potrivit acestuia, pacientul ar avea nevoie de 4 injectii care ar putea vindeca alergia. Nu se stie insa cat mai avem de asteptat pana cand vaccinul va fi disponibil pe piata.

Conform statisticilor, 15% dintre timisoreni sunt alergici la ambrozie, buruiana foarte raspandita pe terenurile lasate in paragina.

„Este una dintre cele mai severe alergii care exista in Europa, si nu numai, pentru ca planta face ravagii si in America. In prezent se aplica imunoterapia, care dureaza 3 ani, dar cea mai eficienta solutie ar fi combaterea ambroziei”, a mai explicat Carmen Bunu.

Exit mobile version