Opinia Timisoarei

Vaccinul AstraZeneca si-a schimbat numele, dar si ambalajul

Agentia Europeana a Medicamentului a validat pe data de 25 martie 2021 modificarea numelui vaccinului AstraZeneca. Odata cu inlocuirea numelui, a fost schimbat si ambalajul serului.

Astfel, vaccinul produs de compania anglo-suedeza AstraZeneca se numeste acum Vaxzevria si va avea un nou ambalaj. De retinut faptul ca nu s-a schimbat si formula vaccinului.

Desi multe tari au suspendat administrarea serului produs de catre AstraZeneca, din frica oamenilor de a nu face cheaguri de sange produse in urma administrarii acestui vaccin, acesta s-a dovedit a fi 79% eficient in prevenirea cazurilor simptomatice de COVID-19 la populatia generala si 100% pentru a preveni formele severe ale bolii si spitalizarea, potrivit studiilor clinice de faza III efectuate în Statele
Unite.
Acest studiu a fost realizat cu ajutorul a 32.449 de voluntari din SUA, Chile si Peru.

Potrivit informatiilor oferite de catre producatorul AstraZeneca, serul este 80% eficient la persoanele în varsta si nu creste riscul formarii cheagurilor de sange. Cu toate acestea, multe tari au renuntat la prescrierea acestuia pentru persoanele in varsta.

La inceputul lunii martie, tari europene precum Germania, Franta, Italia sau Spania, au suspendat temporar utilizarea vaccinului de la AstraZeneca dupa detectarea unor cazuri cu probleme de coagulare a sangelui la pacientii care au primit acest vaccin.

Exit mobile version