Opinia Timisoarei

Vaccinare obligatorie pentru anumite categorii de persoane. Anuntul lui Nelu Tataru, consilierul onorific al premierului Citu

Guvernul ia in calcul noi masuri pentru a lupta cu valul 4 al pandemiei de coronavirus, iar imunizarea obligatorie pentru anumite categorii de persoane este una dintre cele care ar putea fi impuse.

CITESTE SI: Explozie de noi cazuri de COVID, sunt aproape 4000 in Romania, in ultimele ore, si 96 de morti 

Fostul ministru al Sanatatii, Nelu Tataru, in prezent consilier onorific al premierului Florin Citu este cel care vrea sa ii propuna acest gen de masuri prim ministrului.

Acele persoane din sectoarele esentiale sa fie vaccinate, iar cei care au legaturi cu acele sectoare sa fie testati saptamanal. Ne gandim la vaccinare sau testare. Acestea sunt opiniile pe care eu, ca si consilier onorific, le promovez la nivelul primului ministru, in care fac o evaluare a starii actuale. Deciziile se iau la nivelul Ministerului Sanatatii sau CNSU, pe care il conduce premierul. Trebuie sa intelegem ca suntem intr-un val patru, care este mai agresiv decat unu sau doi. Ne e greu sa il luam in serios dupa un sezon estival„, a declarat Nelu Tataru pentru Digi 24.

Printre cei care ar putea fi obligati sa se imunizeze sunt politistii, medicii sau pompierii.

In acest moment sunt vaccinate 66% dintre cadrele didactie, iar copiii peste 3 ani aproximativ 13%. Cred ca aceasta mobilitate gaseste un loc pentru transmitere si in scoli. Cred ca trebuie sa ajungem si in acest sector esential in care sa intelegem ca efectiv vaccinarea nu reprezinta marele pericol care ne impiedica sa scapam de aceasta pandemie. Ba, din contra, este acel beneficiu pe care il asteptam de un an de zile… Vaccinarea a inceput cu acest categorii (politisti, pompieri, jandarmi – n.r). Cred ca ar trebui sa incepem reasezarea vaccinarii si a testarii tocmai la fel cum am inceput, in functie de imporanta desfasurarii activitatii a unei societati, a unei comunitati„, a conchis Nelu Tataru.

Va reamintim, Nelu Tataru a fost ministru al Sanatatii din martie pana in decembrie 2020, dupa ce l-a inlocuit pe Victor Costache. De atunci, pe la conducerea ministerului s-au mai perindat alti patru ministri, daca il punem la socoteala si pe Cseke Attila, numit in urma cu o saptamana.

Exit mobile version