Opinia Timisoarei

Va avea piste, banci, iluminat si constructii din lemn. Se cauta o firma care sa faca documentatia cu aproape 40.000 de euro pentru amenajarea Padurii Verzi de la Timisoara

TIMISOARA. Primaria Timisoara a scos la licitatie serviciile de proiectare si asistenta tehica din partea proiectantului, Studiul de Fezabilitate si Proiectul Tehnic, pentru amenajarea Padurii Verzi ca padure – parc.

Reprezentantii primariei spun ca transformarea, care se va face pe 21.000 mp va fi benefica pentru timisoreni.

CITESTE SI: Sute de biciclisti au mers in Serbia in primul weekend din acest an in care s-a deschis punctul provizoriu de trecere frontiera pe pista ce leaga Timisoara de Zrenjanin 

Proiectul de amenajare va aduce si alte beneficii: cresterea suprafetei de spatiu verde amenajat in zona urbana, conservarea biodiversitatii locale, educatia ecologica a publicului si, nu in ultimul rand, imbunatatirea sanatatii cetatenilor si dezvoltarea infrastructurii de agrement si recreere, incurajand petrecerea timpului liber in natura.

Interventiile preconizate vor trebui sa fie minim invazive, iar materialele vor fi ecologice. Se vor avea in vedere: conservarea biodiversitatii si restaurarea ecologica, ameliorarea climatica in mediul urban si accesibilitatea pentru toate grupele de varsta.

Obiectivele proiectului sunt: adaptarea municipiului la schimbarile climatice, protejarea si dezvoltarea biodiversitatii, constientizarea importantei ecologice si sociale a padurii, deschiderea catre public„, transmit reprezentantii Primariei Timisoara.

Proiectul de amenajare se va realiza doar pe 2 hectare.

Vor fi alei realizate din materiale ecologice, cu latimea de maxim doi metri si piste pentru biciclisti, banci, iluminat, puncte de informare, toalete ecologice, constructii provizorii din lemn cu suprafata construita de maxim 15 mp (chiosc, adapost, platforma de relaxare). Traficul va fi nemotorizat, cu trasee velo si pietonale.

Valoarea estimata a contractului este aproape 36.500 de euro cu TVA.
Firmele interesate isi pot depune ofertele pana in 31 martie.

Exit mobile version