Opinia Timisoarei

USR PLUS nu mai vrea inscris domiciliul pe cartea de identitate. Operatiunea Autobuzul la alegeri ar putea fi ‘legalizata’?

​Dan Barna vrea sa-i convinga pe colegii de Coalitie ca eliberarea actului de identitate sa nu fie conditionata de specificarea adresei de domiciliu pe document.

Un alt element important pe care il vom discuta la coalitie si il vom propune colegilor nostri este acela de a nu mai avea, cum e situatia foarte multor state europene, de a nu mai avea domiciliu pe cartea de identitate, de a desface aceasta legatura, cumva artificiala, in care identitatea omului este conditionata de existenta domiciliului pe cartea de identitate, pentru ca asta ar permite si o participare la vot mult mai flexibila si mult mai fireasca„, a declarat marți liderul USR-PLUS.

Barna a mentionat ca in marea majoritate a tarilor domiciliul „nu este o componenta” a identitatii persoanei. El recunoaste ca aceasta masura ar putea avea un … efect electoral.

Asta vrem si noi, sa nu mai fie conditionata existenta domiciliului, sa nu mai fie pe cartea de identitate, deci elementele definitorii ale identitatii sa nu mai cuprinda si domiciliul. Ca poate sa aiba si un efect electoral, asta urmeaza sa vedem in reglementare. Oricum, vor fi tot asa, liste de oameni care locuiesc… Primaria are domiciliul cetatenilor. Acelea nu dispar…(…) in momentul in care depui documentele pentru cartea de identitate, sa nu mai fie necesara si acea dovada a adresei, adresa fiind cea pe care o declari sau cu care esti inregistrat in celelalte documente ale primariei, ale autoritatilor locale„, a precizat Barna

Exit mobile version