Opinia Timisoarei

Urmeaza concedieri la Consiliul Judetean Timis. Alin Nica: Putem functiona cu cel putin 10% mai putini angajati

TIMISOARA. Se pregatesc reduceri de personal la Consiliul Judetean Timis, insa numai dupa o evaluare temeinica, sustine presedintele Alin Nica.

CITESTE SI: Alin Nica, la raport dupa 100 de zile de mandat. Cu ce se lauda presedintele Consiliului Judetean Timis: Avem 14 proiecte pe bani europeni, in implementare, de 300 de milioane de euro. Alte 7 au fost depuse in aceste trei luni 

CJT are in prezent 267 de angajati, fara institutiile din subordine, insa in perioada urmatoare o parte dintre dintre ei vor fi concediati, a anuntat presedintele Consiliului Judetean, Alin Nica, luni, odata cu bilantul facut la 100 de zile de cand a preluat mandatul.

Se va reorganiza Consiliul Judetean Timis, iar linia directoare a acestui proces este profesionalizarea administratiei si a functionarilor. Deja din evaluarile preliminare rezulta ca vom putea functiona linistit cu cel putin 10% mai putini angajati decat in prezent. Profesionistii vor ramane. Cei care nu doresc sa se implice in proiectele Consiliului vor fi invitati sa se dedice muncii la privat pe piata timiseana„, a spus Alin Nica.

Presedintele CJT a adaugat ca cei care vor lucra in continuare in institutie nu vor ramane pe aceleasi posturi intr-o viitoare organigrama.

Sunt si oameni de care nu mai avem nevoie in anumite servicii, dar acest procentaj nu inseamna ca cei care raman vor fi exact in aceleasi pozitii. Vom face si o reorganizare si refunctionalizare, astfel incat acolo unde avem surplusuri, sa folosim forta de munca in alte domenii„, a precizat Alin Nica.

Printr-o evaluare vor trece si angajatii institutiilor aflate in subordinea CJT, care numara peste 2000 de salariati, chiar si cei din posturile de conducere. Analiza activitatii acestora incepe luna viitoare.

Sunt oameni valorosi pe care, daca ii schimbi, trebuie sa vii cu ceva in loc, cel putin de acelasi nivel. Legat de cei din subordinea Consiliului Judetean, conform legii, va incepe evaluarea luna viitoare. Vom forma niste comisii de evaluatori care sa fundamenteze decizia, daca continuam sau nu cu acesti manageri. Vom avea, in comisii, experti de la institutii de profil din tara, nu vom avea politruci, vreau o evaluare competenta. Vom trimite inclusiv la institutiile academice din Timisoara cereri sa ne ajute cu oameni care sa poata face o evaluare competenta. Daca comisia va spune ca e nevoie de schimbare, atunci voi lua deciziile necesare„, a spus Alin Nica.

Seful CJT a precizat si ca digitalizarea va limita circuitul documentelor in Consiliul Judetean Timis.

„Am demarat procesul de transformare digitala a fluxurilor de informatii de la nivelul Consiliului Judetean. Astfel s-au implementat, sau sunt in curs de implementare, solutii de tip Google Workspace, Shared Folders, semnaturi digitale sau initierea demersurilor pentru pregatirea unui manager de arhiva electronica. Semnaturile digitale vor elimina practic mapele care circula si hartiile care se pierd in interiorul Consiliul Judetean si va asigura o mai buna trasabilitate a oricarui act din Consiliu si activitatii fiecarui functionar in parte”, a declarat Alin Nica.

Exit mobile version