Opinia Timisoarei

Urgente, Terapie Intensiva si un nou Centru de Mari Arsi, interconectate prin pasarele. Timisoara va avea un adevarat hub de sanatate la Spitalul Judetean, cu 66 de milioane de euro

TIMISOARA. Santiere mari sunt planuite, in curand, la Timisoara, pentru a dezvolta un adevarat hub in domeniul sanatatii. Se face una dintre cele mai mari investitii in infrastructura medicala, de 66 de milioane de euro, pentru ca va prinde aripi proiectul vechi de cativa ani al Ministerului Sanatatii in parteneriat cu Banca Mondiala.

CITESTE SI: Tragedie la Timisoara, barbat mort dupa ce a fost calcat de tramvai. Omul a incercat sa deschida in mers usa unei garnituri Bozankaya. Foto si video

Pe langa noua maternitate Bega, aflata in linie dreapta, vom avea inca o cladire nou nouta in zona Judeteanului.
Practic, in cadul Spitalului Judetean, intre cladirile existente, pe locul fostului heliport, intre Ortopedie si Casa Austria, urmeaza sa fie ridicata noua unitate, prevazuta cu parter, 5 etaje si heliport, care va avea o unitate de primiri urgente, o sectie ATI si un nou Centru pentru Mari Arsi.

Anuntul, potrivit caruia proiectul se va infaptui, a fost facut de deputatul PSD de Timis Alfred Simonis pe Facebook.

Inca 66 milioane de euro pentru sanatatea timisorenilor! Echipa Ministerului Sanatatii, condusa de ministrul Rafila, a deblocat proiectele pentru construirea centrelor destinate pacientilor cu arsuri grave. Proiectul de la Timisoara a fost initiat de prof. univ. dr. Dorel Sandesc, Managerul Spitalului Judetean de Timisoara, inca din anul 2015. La inceputul anului 2022, proiectele aveau un risc de neindeplinire ridicat.
Lucrarile de constructie vor incepe la inceputul lunii iunie.

Investitia de la Timisoara presupune construirea unei cladiri noi in care vor functiona 58 de paturi pentru UPU-SMURD, 6 saloane pentru mari arsi, 6 rezerve pentru arsi intermediari si post-critici si 5 paturi pentru microchirurgie si chirurgie reconstructiva, sectie ATI cu 27 paturi, bloc operator cu 25 de sali de operatie si heliport„, a transmis Alfred Simonis.

Inca din august 2020 a fost emisa Autorizatia de Constructie de catre Consiliul Judetean Timis, beneficiarul final al investitiei. Banca Mondiala asigura fondurile pentru intregul proiect, inclusiv realizarea Proiectului Tehnic, executia si asigurarea utilitatilor.

Exit mobile version