Opinia Timisoarei

Urbanistii cu ‘naravuri’ din Primaria Timisoara, supusi la un test de competente. Motivul invocat de primar

TIMISOARA. Prea multa birocratie duce la… teste de competente. Se intampla in Primaria Timisoara, acolo unde edilul se declara complet nemultumit de modul in care ‘urbanistii’ inteleg sa isi faca treaba.

CITESTE SI: Nou sistem de plata a facturii la gunoi, la Timisoara si in judet. Platesti cat arunci! Video 

Primarul crede ca, de multe ori, se face exces de zel in privinta documentelor cerute de cei de la Urbanism pentru aprobarea diferitelor lucrari, iar in acest mod se intarzie o serie de investitii in oras.

„S-au intamplat foarte multe nereguli in dezvoltarea urbana. Cartierele noi nu au fost gandite in interes public, ci in interesul afaceristilor imobiliari. Ei au incercat sa isi valorifice la maximum terenurile si asa ne trezim cu cartiere intregi unde n-ai un trotuar, ce sa mai vorbim de piste de biciclete, de parcari. Eu am interzis sa se mai dea orice documente de urbanism fara a se asigura o configuratie minimala a strazilor. Eu am pus piciorul in prag. In schimb, constat ca, desi le cer de ani de zile sa reduca birocratia, sa creasca fluenta in emiterea documentelor de urbanism, ei continua sa incarce dezvoltatorii, fie ca unii construiesc blocuri, sedii sau case pentru ei. In loc sa se dea un numar minim de avize, cele pe care le cere legea, mereu se adauga cerinte.

Am dat o nota interna prin care le-am atras atentia ca, daca voi mai constata astfel de naravuri ii voi supune la un test de competente, ca sa vedem. Evident, testul va cuprinde cunostinte de urbanism, cunostinte de legislatie”, a spus primarul Nicolae Robu.

 

Exit mobile version