Opinia Timisoarei

Universitatea de Vest va avea o redactie de web radio universitar la Timisoara in acest an

TIMISOARA. 12 studenti sunt formati in meseria de jurnalist radio la Universitatea de Vest din Timisoara in cadrul unui proiect european ce presupune realizarea unei redactii de web radio.

Tinerii vor documenta stiri despre viata studenteasca pe care le prezenta la radio, vor participa la evenimente culturale si ii vor informa pe colegii lor din Complexul Studentesc despre examene, documente etc.

Primii 12 studenti care participa la proiect urmeaza cursurile Facultatii de Stiinte Politice, Filosofie si Stiinte ale Comunicarii si cele ale Facultatii de Litere, Istorie si Teologie.

Primul curs, de initiere web, a avut loc in chiar aceasta saptamana la universitatea timisorena. Studentii au facut primii pasi in ceea ce inseamna redactarea unei stiri radio, au invatat ce subiecte sa caute si cum sa le diferentieze in functie de domenii. Tinerii au primit diplome din parte universitatii pentru iplicarea lor in proiect.

Postul radio studentesc va fi bazat pe voluntariatul acestora. Se pot inscrie tineri de la orice facultate care doresc sa invete jurnalism radio. Din toamna acestui an vom incepe sa emitem”, a spus Claudiu Mesaros, decanul Facultatii de Stiinte Politice.

Studentii au spus ca sunt incantati de idee web radio si ca abia asteapta sa produca emisiuni matinale, culturale sau sa transmita stiri colegilor din campusul universitar.

Proiectul este finantat din fonduri europene si va fi implementat din toamna lui 2012. Specialisti din Republica Moldova, Italia, Rusia si Slovenia ii vor pregati pe tineri in cadrul unor cursuri de specialitate.

Exit mobile version