Opinia Timisoarei

Universitatea de Vest din Timisoara si-a stabilit candidatii pentru functia de rector

TIMISOARA. Decanul Facultatii de Economie si Administrarea Afacerilor, Marilen Pirtea, va lupta cu actualul prorector responsabil cu relatii internationale, Florin Foltean.

Marilen Pirtea si Florin Foltean sunt cele doua persoane care si-au depus candidatura pentru functia de rector al Universitatii de Vest din Timisoara”, ne-au spus reprezentantii Biroului de presa al UVT.

Ioan Talpos, rectorul in exercitiu al Universitatii de Vest, nu s-a inscris in cursa pentru un nou fotoliu de manager al institutiei. El ar fi putut candida pentru functia de rector, avand un singur mandat, dar daca ar fi iesit castigator, in mijlocul mandatului ar fi trebuit sa iasa la pensie.

Marilen Pirtea a spus, pentru www.opiniatimisoarei.ro: „Daca voi fi ales rector imi propun sa readuc in primul esalon Universitatea de Vest din Timisoara. Planurile mele vizeaza si internationalizarea institutiei, dar o internationalizare reala, in care fie introduse programe si specializari de studii in limbi straine, cu studenti straini veniti la noi sa invete. Imi doresc o prezenta activa mai puternica a universitatii noastre in viata academica din romania, dar mai ales pe plan international si vreau ca UVT sa un factor important pe plan economic in regiune si la nivel national“.

Decanul FEAA a precizat ca lucreaza de opt ani in functie de conducere in cadrul Facultatii de Economie si Administrarea Afacerilor, iar experienta dobandita ii da incredere ca va reusi sa fie un manager bun pentru Universitatea de Vest.

In ceea ce priveste sansele sale de a deveni rector, Marilen Pirtea a declarat: „Fiecare are sansele lui. Nu as fi candidat daca nu as fi crezut pot castiga alegerile. Dar indiferent cine va iesi rector, importanta este munca in echipa si colegii care il ajuta sa-si puna in practica proiectele, pentru ca de unul singur nu poti face nimic“.

Alegerea membrilor din consiliul facultatilor, pentru scoala de studii doctorale, senatul universitatii si functia de rectorul va avea loc in 20 februarie, iar depunerea contestatiilor va avea loc in 21 februarie.

Noul rector este validat in 22 februarie.

 

Exit mobile version