Opinia Timisoarei

‘Uniti pentru Unirii’: Pietonii timisoreni se ‘parcheaza’ in Piata Unirii, in semn de protest fata de deschiderea circulatiei

TIMISOARA. Isterie generala in urma deciziei lui Nicolae Robu de deschidere a circulatiei auto in Piata Unirii. Dupa ce au pus cruci in care au infipt cu cuie fotografii ale primarului, timisorenii vor „sa se parcheze” la sfarsit de saptamana in piata. Ca pietoni.

Sub indemnul „Hai duminica sa ne <<parcam>> in Piata Unirii. Vino cu un semn de parcare si <<parcheaza-te>> in Unirii. Vino pe jos, vino cu bicicleta, vino cum vrei tu!”, cei de la pagina „Robu taie panglica” ii invita pe timisoreni sa protesteze fata de decizia lui Robu.

Va reamintim ca edilul a hotarat sa fie lasate 150 de masini sa parcheze in Unirii, iar prin fata Muzeului de Arta a amenajat un drum pentru ca soferii sa poata traversa piata. Se circula deja prin zona.

„Mergem in Unirii pentru a-i arata lui Robu ca vrem ca Piata sa ramana a noastra. E dreptul nostru sa mergem. E dreptul nostru sa ne luam orasul inapoi”, spun organizatorii.

Mai mult, acestia ii adreseaza si cateva rugaminti lui Robu, pe care le redam in intregime:

„Il rugam pe Nicolae Robu:
1. Sa realizeze ca suntem intr-o democratie si ca tot ceea ce face face din banii nostrii si ar trebui ca noi si specialistii sa fim consultati.
2. Un oras nu se conduce dupa ce viseaza el noaptea.
3. Sa-si asume responsabilitatea si sa nu o mai dea la intors pentru ca nu prosteste pe nimeni.
4. Sa-si ceara scuze pentru ca din orgoliu, prostie, incapatanare si lipsa de asumare a raspunderii pentru ca a adus palmieri, nu a planificat lucrarile si a adus traficul din oras in stadiul in care este, ca a facut masacru din copaci, ca a omorat Zebra dand vina pe bietul animal, a distrus echipa de fotbal, si multe altele.
5. Sa vina cu o solutie mai buna deoarece elevii care merg la scoala in Piata Unirii sunt pusi in pericol de parcarea si drumul pe ambele sense din piata si poluarea masinilor.
6. Sa vina cu o solutie mai buna pentru ca astfel se pun in pericol fatatele proaspat reabilitate si cladirile care nu au fost construite pentru trafic.
7. Ne distruge pe zi ce trece sansele la titlul de Capitala Culturala Europeana.
8. A distrus sistemul de parcare si acum da vina pe noi ca nu intelegem necesitatea. (Parcarea de la 700, aproape de Unirii este falimentara si mai sunt alte parcari private in zona care sunt goale.)
9. Pune orgoliul pe primul loc, orasul Timisoara devenind orasul lui in loc sa fie orasul oamenilor.
10. Ne-a facut de ras in toata tara!”

Cativa zeci de oameni au anuntat deja ca merg la protest. Intalnirea are loc duminica, la ora 16:00.

Exit mobile version