Opinia Timisoarei

Unii devin violenti, daca nu le dati bani. Peste 600 de cersetori ridicati de pe strazi la Timisoara. Video

TIMISOARA. Ofera diferite obiecte spre vanzare, afiseaza diferite mesaje pe bucati de carton sau apar cu copii in brate pe strazi, pe trotuare, printre masini sau chiar in plin centrul Timisoarei sau prin parcuri si ii agaseaza continuu pe timisorenii care trec pe langa ei ori stau pe la terase.

CITESTE SI: Deschiderea Parcului Botanic din Timisoara, amanata. Ce mai trebuie facut la sistemul de iluminat inteligent de pe alei. Foto

Politistii locali au reusit de la inceputul anului sa adune de pe strazi 655 de persoane care fac apel la mila publica. Acestia sunt preluati de agenti, dusi in centre sociale, insa la scurt timp pleaca de acolo si sunt gasiti de echipaje in alta zona din oras. Unii cer bani, insa altii vor sa si vanda anumite produse, iar daca sunt refuzati, devin agresivi.

Fenomenul cersetoriei este unul prezent in cotidian, politistii locali actionand permanent pentru descurajarea lui. Actiunile desfasurate pe aceasta linie au loc zilnic, persoanele care apeleaza la mila publica fiind depistate atat ca urmare a verificarilor efectuate in teren, cat si ca urmare a sesizarilor de la cetateni. Astfel de persoane sunt depistate in mod repetat si preluate din strada, fiind predate catre Centrul pentru persoane fara adapost din cadrul Complexului de servicii Sfantul Francisc de pe strada Telegrafului. Din pacate, legislatia nu permite obligarea acestor persoane sa stea intr-un centru, acestea neputand fi retinute acolo impotriva vointei lor, alegand sa se intoarca in strada, de multe ori, inainte ca politistii locali sa termine formalitatile de predare a lor catre centru, o solutie fiind ca timisorenii sa nu le mai ofere bani„, transmit reprezentantii Politiei Locale Timisoara

Cei mai multi cersetori au fost ridicati de pe strazi in lunile de vara, insa multi continua sa apeleze la mila publica si in aceste zile. Dintre cei 655 depistati de agenti, 36 erau copii si au fost incredintati Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului. Majoritatea cersetorilor sunt din alte localitati.

Politia Locala reaminteste cetatenilor ca nu este bine sa le ofere bani cersetorilor cu atat mai mult cu cat unii dintre ei nu folosesc acesti bani pentru a se intretine, ci pentru a-i da in special pe alcool, uneori sunt violenti, produc disconfort prin mizeria stransa in jurul lor, altii sunt apti de munca si totusi recurg la astfel de metode. Cazuri de acest gen pot fi semnalate la numerele de telefon 0256.968 ori 0256.246.112 sau pe emailul institutiei contact@politialoctm.ro„, mai transmit reprezentantii Politiei Locale Timisoara.

Exit mobile version