Opinia Timisoarei

Unde fugim din Timisoara in locuri de poveste. Turist aproape de casa, dupa relaxare. Foto

TIMIS. Dupa mai bine de 2 luni in care am stat inchisi si am putut iesi din case sau localitate doar in baza unei declaratii pe propria raspundere, ridicarea restrictiilor ne permite sa ne gandim la calatorii.

CITESTE SI: Interes mare pentru Sala Polivalenta de la Timisoara de 16.000 de locuri. 12 firme si asocieri au depus oferte pentru documentatie. Foto 

Pentru inceput putem profita de ziua de 1 iunie si sa vizitam locuri frumoase din judetul Timis.

Aproape de Timisoara, la 30 de kilometri de oras, este Herneacova. Aici puteti face o plimbare cu bicicleta, o partida de pescuit si plimbari in aer liber prin padure. Pentru cei care nu vor sa pedaleze exista optiunea parcului de aventura din zona sau o plimbare calare.

Daca vreti o excursie mai departe de Timisoara, puteti merge la Buzias pentru a revedea orasul statiune si pentru o promenada prin faimoasa colonada imperiala pe care s-au scurs candva pasii imparatesei Sissi. Iar in parcul urias ce adaposteste colonada puteti zari si simpaticele veverite.

Tot in apropiere de Timisoara se afla si Parcul Dendrologic Bazos, un loc aflat la 20 de kilometri de oras, strajuit de raurile Bega si Timis. Rezervatia este impartita in Parcul Mare, Parcul American si mai multe pepiniere in care sunt cultivate specii exotice. Parcul are cea mai completa colectie de stejari americani si de carya din tara.

Daca vreti sa plecati mai departe de oras pentru cateva ore de liniste, puteti incerca o excursie pe Transluncani, una dintre cele mai spectaculoase sosele din tara, inaugurata in vara anului trecut. Drumul are 5,4 kilometri si pleaca din comuna Luncanii de Jos, fiind sapat in munte, si urca pana la 700 de metri. Are o singura banda, este marcat si semnalizat, prevazut cu parapeti, are peste 10 curbe desosebit de periculoase, ce serpuiesc prin munte, iar multe dintre pante au inclinatii ce ajung si la 25 de grade.

Si daca tot ati ajuns pe Transluncani, nu sunteti departe de pestera Romanesti, celebra si pentru concertul care are loc aici an de an. Pestera are insa si o alta insemnatate. Sapaturile arheologice care au fost facute aici au scos la lumina oase de urs de caverna si obiecte provenind dintr-o asezare care a existat aici in Neolitic. O vatra descoperita aici este expusa la Muzeul Banatului din Timisoara, acolo unde se pastreaza si ramasitele de urs de caverna.

In apropiere se afla si Valea lui Liman, unde puteti, de asemenea, sa va relaxati in natura. In zona, hotelierii au anuntat deja ca de la 1 iunie vor deschide terasele exterioare amplasate la marginea padurii, bineinteles, cu respectarea regulilor de distantare sociala.

Timisorenii care vor sa faca o deplasare mai lunga pot calatori si pana la Charlottenburg, singurul sat rotund din Romania.

foto: mapio.net,

Exit mobile version