Opinia Timisoarei

Unda verde la FANTANA cu jocuri de apa, lumini si muzica pe Bega, in 2015. Nicolae Robu: Timisoara isi permite

TIMISOARA. Timisoara nu este Dubai, insa isi permite sa investeasca intr-un spectacol de jocuri de apa, lumini si muzica pe Bega. Cel putin asta considera primarul Nicolae Robu, care a promis o astfel de investitie inca din campania electorala, inainte de a fi ales edil. Avem si costuri: e nevoie de cel putin 2 milioane de euro pentru amenajarea acestuia pe canalul Bega, in zona Flora.

“Vreau sa dau drumul in 2015 sistemului de jocuri de apa, lumini si muzica de pe Bega. Mai intai dam drumul documentatiei. Este un proiect care se implementeaza in cateva luni, timp mult ne va lua licitatia pentru executie. Nu costa asa de mult, Arad a aprobat 5 milioane de euro pentru un sistem care, dupa parerea mea, nu se ridica la nivelul celui pe care vrem sa-l facem noi din punct de vedere al frumusetii sale si al impactului audio-vizual pe care il va crea. Aradul, un oras frumos, mai mic decat Timisoara, si-a permis sa aloce 5 milioane de euro din bugetul local. Si atunci noi ne punem probleme sa alocam, nu stiu cat va fi, se va vedea dupa studiul de fezabilitate, cam 2-3 milioane trebuie sa fie”, ne-a explicat primarul Timisoarei.

Cert este ca acestea sunt doar estimari, iar odata ce va fi gata studiul de fezabilitate, precum si licitatia, suma va scadea cu siguranta. Oricum, Timisoara nu este Dubai, i-am amintit edilului Nicolae Robu, iar Bega nu este suficient de mare incat sa aiba parte de un spectacol de marimi fabuloase, spune edilul.

“Sigur ca te poti intinde mult mai mult, dar nu vrem sa facem ceva la nivelul a ceea ce exista in locuri celebre in lume. Nici nu ne putem permite sa ne gandim la asemenea sisteme si asemenea sume. Dar Timisoara isi poate permite sa realizeze un sistem superb care va aduce foarte multe beneficii orasului, eu voi demonstra asta, vor veni foarte multi oameni in Timisoara special pentru asta. Gradul de atractivitate al Timisoarei va fi mult mai mare, pentru ca spectacolul respectiv este unul superb, eu am vazut in lume spectacole diverse de jocuri de lumini, apa, muzica, fum, foc si asa mai departe. Am vazut cat de atractive sunt ele, se strang mii de oameni sa le urmareasca”, ne-a mai declarat Nicolae Robu.

Cel mai probabil, in bugetul de anul acesta va aparea si fantana de jocuri de apa, lumini si muzica pe Bega. Ramane de vazut cat ne va costa si studiul de fezabilitate.

CITESTE SI: 2 milioane de euro costa spectacolul de jocuri de apa, lumini si muzica pe Bega pe care il vrea primarul Timisoarei Nicolae Robu. Vezi in ce stadiu e proiectul si cine il va realiza!

Exit mobile version