Opinia Timisoarei

Unda verde la demolarea Liceului de Arte de langa Primaria Timisoara. Ce se intampla cu sediul ISJ?

TIMISOARA. E oficial! Cladirea in care a functionat Liceul de Arte, de langa Primaria Timisoara, va fi demolata cat mai curand. Aceeasi soarta o are si imobilul in care inca functioneaza Inspectoratul Scolar Judetean Timis.

Reprezentantii Primariei Timisoara au emis deja certificatul de urbanism pentru demolare, asa ca cei de la Fundatia Caritatea, care detin cladirile, mai asteapta doar autorizatia necesara.

„Am dat aprobare pentru certificatul de urbanism. Sunt absolut de acord cu demolarea acestei cladiri, care nu a fost niciodata monument, care arata foarte rau, in total dezacord cu toata arhitectura zonei, si cu cladirea Liceului Electromotor de alaturi, si cu cladirea primariei, cu absolut tot ce avem in zona. Este normal ca un proprietar sa isi poata valorifica proprietatea conform prevederilor constitutionale. Se va demola tot. Si Inspectoratul Scolar. Nu stiu daca deodata, dar tot ce are in proprietate, pentru a-si valorifica proprietatea la maximum, in ansamblul sau”, ne-a declarat primarul Nicolae Robu.

Potrivit edilului, Inspectoratul Scolar Judetean Timis va functiona, incepand de anul scolar viitor, pe Calea Aradului.

„Am rezolvat problema sediului pentru Inspectoratul Scolar, se muta la unul dintre licee, pe Aradului, la Agricol, noi suntem deschisi sa ajutam inspectoratul. Cu proprietarii nu am mai avut nicio discutie, trebuie sa se tina de cuvant – sigur ca e dreptul lor sa faca altfel, dar se descalifica in ochii mei daca se va ajunge acolo. Au promis ca vor ceda o parte din teren pentru a putea da un profil normal acestei strazi foarte importante, strada 20 Decembrie 1989”, ne-a mai spus Nicolae Robu.

Va reamintim ca cei de la Fundatia Caritatea au promis municipalitatii ca vor ceda o bucata din teren, pentru ca autoritatile locale sa poata extinde strada care trece pe langa primarie. Este vorba despre aproximativ 400 de metri de teren.

In total, fostul Liceu de Arte Plastice din Timisoara are o suprafata de 8.000 de metri patrati – imobile + teren.

Exit mobile version