Opinia Timisoarei

Un tramvai Bozankaya cu calatori a luat foc in mers, la Timisoara. Foto

TIMISOARA. Un incendiu a izbucnit la un tramvai Bozankaya la Timisoara, in timp ce se afla pe traseu, in centrul orasului. Totul s-a intamplat chiar in fata Prefecturii Timis, miercuri dupa amiaza.

CITESTE SI: Afli primul tot ceea ce se intampla cu adevarat important in Timisoara si in regiune cu Aplicatia de stiri Opinia Timisoarei. 3 tipuri de alerte te tin mereu conectat la evenimente. Descarca gratuit Aplicatia OT aici!

Pentru ca sesizase ca se tot blocheaza pe linii, vatmanul si-a anuntat colegii din dispecerat si urma sa se retraga in scurta vreme in depou.

Vatmanul ne-a anuntat ca tramvaiul urma sa intre in depou, pentru ca s-a tot blocat pe traseu. Cand a ajuns in zona Prefecturii, in timp ce se indrepta spre depou, vatmanul a observat ca motorul a luat foc. A coborat imediat si a stins focul cu extinctorul, insa au fost chemati si pompierii, pentru a ne asigura ca nu sunt alte probleme ascunse.

Este vorba despre un tramvai Bozankaya, primul care a ajuns la Timisoara. Au fost anuntati specialistii din cadrul fabricii, sunt pe drum. Urmeaza sa fie facute cercetari pentru a stabili care a fost cauza incendiului„, a explicat pentru opiniatimisoarei.ro Patriciu Ruset, directorul adjunct al STPT.

In momentul producerii incendiului, in tramvai se aflau mai multi calatori, insa, din fericire, nimeni nu a fost ranit.

Imaginile de la locul incidentului ne-au fost transmise de un cititor opiniatimisoarei.ro, caruia ii multumim.

UPDATE: Potrivit pompierilor, incendiul care izbucnit la tramvaiul Bozankaya s-ar fi produs din cauza unor probleme la sistemul de franare.

La sosirea echipelor la locul evenimentului, s-a constatat faptul ca erau degajari de fum la nivelul sistemului de franare.
Aproximativ 15 persoane s-au autoevacuat, fara a se inregistra victime.

In urma incendiului au ars materialele combustibile ale sistemului de franare.

Cauza probabila a producerii incendiului a fost stabilita ca fiind efectul termic produs in urma frecarii la sistemul de franare„, au transmis reprezentantii ISU Banat.

O echipa de specialisti din partea producatorului Bozankaya va analiza cele intamplate si va face cercetari asupra garniturii pentru a stabili cu precizie cum si din ce cauze s-a produs incendiul.

Exit mobile version