Opinia Timisoarei

Un timisorean sechestrat pe aeroport in Cancun, alaturi de alti zeci de turisti romani. Autoritatile din Mexic vor sa-i expulzeze

Nu mai putin de 84 de romani sunt tinuti pe aeroportul din Cancun de catre autoritatile mexicane, care le refuza intrarea in tara. Anuntul a fost facut pe Facebook de un jurnalist din Timisoara aflat printre acestia, care sustine ca politistii de frontiera le-au luat telefoanele si se pregatesc sa le refuze intrarea in tara.

Peste 80 de romani sunt sechestrati in Aeroportul din Cancun (Mexic). Turistii au plecat spre Mexic din Frankfurt si cand au ajuns in Cancun au aflat ca nu mai pot intra in tara din cauza pandemiei COVID-19.

Suntem sechestrati in aeroportul din Cancun, alaturi de 84 de romani… de 24 de ore. Va rog sunati autoritatile. Scriu acest post din geanta de mana. Urgenttttt nu avem acces la telefoane, Pasapoarte si carduri ajutor. Nu am primit apa si nici mancare. Autoritatile mexicane ne bruscheaza, suntem tinuti inchisi si mergem la toaleta insotiti. Guvernul Mexican a arestat practic toti romanii ajunsi la control Pasapoarte, telefon confiscat si fara dreptul de a suna la ambasada. Urmeaza sa fim deportati cu primul zbor, peste 15 ore„, a scris Gabriel Hort, fost jurnalist in Timisoara, stabilit in Bucuresti, pe pagina sa de Facebook.

Acest tip de incidente au devenit tot mai dese in ultima perioada dupa ce tot mai multi cetateni romani au fost implicati in infractiuni grave in Mexic, iar autoritatile mexicane au inasprit verificarile refuzandu-le multor romani intrarea in tara.

Romanilor le-au fost luate pasapoartele si telefoanele. Un turist din Cluj a relatat ca Romania este considerata tara de risc si ca vor fi trimisi acasa, fara a mai ajunge in statiuni. „Avem teste facute, dar nu ne lasa sa intram. Vom fi trimisi acasa cu o cursa Lufthansa„, a spus acesta.

Zeci de turisti romani au fost retinuti si expulzati pe data de 31 ianuarie din Cancun

Mai multe AICI.

Exit mobile version