Opinia Timisoarei

Un timisorean il cauta pe soferul care a izbit in plin un tramvai, cu un Audi, in zona Dambovita. Cum vrea sa-l ajute?

TIMISOARA. Un sofer la volanul unui Audi si-a distrus masina, joi seara, dupa ce a intrat intr-un tramvai care se retragea in depoul din Dambovita. Barbatul pur si simplu nu a vazut semnul de circulatie care il anunta ca trebuie sa cedeze trecerea mijlocului de transport in comun.

CITESTE SI: Un Audi a izbit in plin un tramvai la Timisoara. Soferul nu a vazut semnul de ‘Cedeaza’

Motivul? Semnul era blocat de o camioneta parcata fix pe partea dreapta a drumului, inainte de intersectie. Sau cel putin asta sustine un timisorean care il cauta pe sofer pe reteaua de socializare Facebook. Are si dovezi: trei fotografii cu autoutilitara care obtureaza vizibilitatea soferilor.

„Cine il cunoaste pe baiat, dati-i pozele astea… e nedrept sa se intample lucruri de genul acesta si sa fie tras la raspundere tot soferul! Poate macar reuseste sa obtina ceva bani de pe asigurare, dat fiind faptul ca tramvaiul a iesit doar zgariat din toata povestea. Domnii politisti nu au putut observa dubita micuta de 7/5 metri care bloca in totalitate semnul de «Atentie tramvai!»”, scrie tanarul pe Facebook, care a fost martor la accident.

Potrivit acestuia, cel care conducea Audi nu avea viteza foarte mare, asa ca nu putea sa nu vada semnul daca autoutilitara nu-l bloca.

„Nu avea viteza deloc mare. Am fost chiar eu afara cu cainele, problema a fost ca nu a vazut tramvaiul si nici semnul. Ma gandesc ca din cauza dubei. Si tramvaiul a intrat cum a intrat, deci ar fi undeva o culpa comuna. Nu au franat nici tramvaiul, nici soferul. Pe de alta parte, legistlatia rutiera spune in articolul 59 ca oriunde tramvaiul vireaza stanga pierde prioritate fata de toti participatii la trafic. Asta punand la socoteala ca nu a vazut semnul…”, ne-a povestit timisoreanul care a dorit sa ramana anonim.

Din fericire, in urma accidentului, doar soferul s-a ales cu rani usoare, sustin oamenii legii. Tramvaiul era gol, fiind pe drumul spre depou.

„Accidentul a fost inregistrat ca si tamponare. Victima a avut doar o stare de soc. A fost neacordare de prioritate, soferul nu a suferit vatamari corporale si nu s-a inceput urmarirea penala”, ne-a declarat Ionut Bocancea, purtator de cuvant Inspectoratul Judetean de Politie Timis.

Exit mobile version