Opinia Timisoarei

Un singur vaporas mai circula, doar dupa-amiaza si seara, la Timisoara, pentru agrement. Transportul in comun mai asteapta

TIMISOARA. Asa cum s-a anuntat si la repornirea plimbarilor cu vaporasele pe Bega, de Ziua Timisoarei, ambarcatiunile continua sa mearga pe canal, insa tot in regim de agrement, intrucat mai sunt doua lucruri de facut pana la momentul in care vor face curse regulate de calatori.

CITESTE SI: ‘Nu mai aveam bani de taxi’. Marturisirea ‘sincera’ a unui sofer plecat de la un chef si tras pe dreapta de politisti pe o sosea din Timis 

Cei care vor sa se plimbe pe Bega cu vaporasele o pot face zilnic intre orele 13.00 si 21.00, plecarile fiind programate de la pontonul Flora de la statia din spatele Catedralei Mitropolitane.

Traseele sunt Flora – Podul Decebal (Baile Neptun) si retur, respectiv Flora – Podul Eroilor si retur, iar cursele sunt programate din 45 in 45 de minute. Acestea vor fi deservite de o singura ambarcatiune.

Pana cand vom plati bilet sa circulam cu vaporasele pe traseul de transport in comun, Regia Autonoma ‘Administratia Canalului Navigabil Bega’ Timis va trebui sa puna la punct regulamentul de navigatie, ce urmeaza sa fie aprobat de Ministerul Transporturilor, dar si sa realizeze semnalizarea costiera.

In primele zile de la punerea in circulatie a vaporaselor, nu mai putin de 5850 de persoane au urcat la bord pentru a vedea Timisoara de pe apa.

Vaporasele, 7 la numar, au fost achizitionate de Primaria Timisoara in cadrul proiectului european in urma caruia au fost reabilitate malurile Canalului Bega. Ambarcatiunile au costat aproximativ 2 milioane de euro, bani proveniti de la bugetul local.

Pornirea transportului public pe apa la Timisoara a intampinat o multime de probleme legate de legislatie. In 1 august, Ministerul Transporturilor a emis autorizatia de navigare pe Canalul Bega.

Exit mobile version