Opinia Timisoarei

Un singur sofer de tir a platit taxa de tranzit la Timisoara. Cate amenzi au dat politistii locali celor care au intrat cu tirul in oras?

TIMISOARA. In 2 saptamani, doar un transportator a platit taxa de tranzit instituita de Consiliul Local. Politistii locali au aplicat si amenzi celor care, desi aveau la dispozitie ruta ocolitoare, au intrat cu tirurile in oras.

Va reamintim ca incepand de anul acesta, transportatorii cu masini mai mari de 7,5 tone care tranziteaza orasul risca amenzi de 2.500 de lei, in cazul in care nu platesc taxa de tranzit, care este de doar 200 de lei.

Politistii locali sunt responsabili cu amenzile, iar taxa poate fi platita fie online, fie la casieriile Directiei Fiscale.

„Politistii locali din cadrul Serviciului Circulatie Rutiera organizeaza periodic actiunii punctuale privind respectarea hotararii de Consiliu Local referitoare la taxa de tranzit pe raza municipiului Timisoara impreuna cu inspectorii de la Directia Tehnica din cadrul Primariei Timisoara. Mentionam ca au fost efectuate si saptamana trecuta astfel de actiuni, fiind aplicate 4 sanctiuni pentru nerespectarea prevederilor HCL 638/2013”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Daniela Seracin, purtator de cuvant Politia Locala. Asadar, s-au dat doar 2 amenzi in valoare totala de 5.000 de lei si 2 avertismente.

Potrivit lui Adrian Bodo, seful Directiei Fiscale din cadrul Primariei Timisoara, o singura incasare a fost inregistrata in 13 ianuarie.

Taxa de tranzit de 200 de lei o platesc doar soferii de tiruri care tranziteaza Timisoara pe straseul str. Gheorghe Adam, de la intersectia cu Calea Dorobantilor – str. Avram Imbroane – str. Aristide Demetriade – str. Divizia 9 Cavalerie – str. Amurgului si retur. Asta deoarece ei pot ocoli orasul prin Calea Dorobantilor, de la intersectia cu str. Ghe. Adam, DN 6km 550+060 – centura de nord – Calea Aradului, pana la intersectia cu str. Amurgului si retur.

Exit mobile version