Opinia Timisoarei

Un singur elev gasit pozitiv in Timis, dupa primele teste de saliva facute copiilor inainte de a merge la scoala

TIMISOARA. A fost depistat un singur elev pozitiv la COVID-19, in urma primului test de saliva facut copiilor luni dimineata in Timis.

CITESTE SI: Castanul cu bufnite de la Timisoara. Huhurezii se aduna cu zecile la ‘sedinta’ in fiecare dimineata. Video

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Timis, acesta a fost descoperit la o scoala din judet, iar elevul va face si un test PCR pentru a vedea daca rezultatul din laborator confirma cele relevate de testul de saliva.

Conform ISJ Timis, parintii nu au intampinat dificultati in realizarea acestor teste de saliva, iar in cursul acestei zile, scolile centralizeaza rezultatele.

Majoritatea unitatilor de invatamant au optat pentru varianta in care aceasta analiza rapida e facuta acasa de catre parinti, lunea si joia.

La scolile speciale, la cele cu internate si la Liceul Alimentar testarea elevilor se face in salile de clasa de catre personalul medical.

In cele mai multe scoli, profesorii le-au solicitat parintilor sa completeze un formular online legat de efectuarea analizei si sa ataseze o fotografie cu testul de saliva facut luni dimineata.

Au fost si unitati de invatamant in care abia luni se asteapta un acord din partea parintilor pentru testarea copiilor, o declaratie pe propria raspundere, iar prima analiza va fi facuta, cel mai probabil, marti. Elevii insa vor merge linistiti la scoala, chiar si fara test, intrucat nu exista vreo interdictie in acest sens.

In total, 227.000 de teste au fost distribuite catre scolile din judetul Timis inca de saptamana trecuta.

Exit mobile version