Opinia Timisoarei

Un nou protest masiv in Piata Operei din Timisoara! Momentele mitingului, pas cu pas

TIMISOARA. La fel ca in serile trecute, timisorenii au venit in numar mare in Piata Operei pentru a protesta fata de decizia Guvernului de a adopta modificari la legi care tin de domeniul justitiei.

CITESTE SI: Asemanarile fascinante dintre cea mai spectaculoasa cale ferata din Romania, aflata in Banat, si Semmeringul din Austria! FOTO!

Adunarea s-a dat pe cartiere, asa cum s-a intamplat si seara trecuta, iar de acolo timisorenii au venit spre punctul zero al orasului, incolonati.

FOTO: Virgil Simonescu

CITESTE SI: ADIO spital regional la Timisoara! Ce s-a intamplat in Parlament?

Primii protestatari au sosit in piata inainte de ora 19.00, ora programata pentru inceperea mitingului.

UPDATE: Dupa ora 19.00, in Piata Operei din Timisoara s-au adunat peste 4.000 de oameni, iar protestatarii continua sa soseasca din cartierele orasului.

UPDATE: Ansamblurile de percutie de la Opera din Timisoara si de la Filarmonica „Banatul” se afla la protestul de la Timisoara.

UPDATE: Dupa ora 20.00, in cadrul protestului de la Timisoara s-au adunat aproximativ 10.000 de oameni.

UPDATE: La ora 20.30, in Piata Operei din Timisoara sunt 20.000 de protestatari care asteapta nerebdatori discursul premierului Sorin Grindeanu.

UPDATE: In momentul anuntului premierului Sorin Grindeanu ca va abroga OUG 13/2017 oamenii au fluierat, au scandat si au aplaudat.

UPDATE: Numarul protestatarilor din Piata Operei din Timisoara a ajuns la 30.000.

UPDATE: Protestul va continua si duminica seara, la Timisoara. La fel ca astazi, oamenii sunt asteptati in cartiere de unde vor porni spre centrul orasului unde vor ajunge in jurul orei 19.00. Organizatorii fac apel la cei prezenti in piata sa pastreze pancartele si dupa ce protestele vor fi finalizate sa se organizeze o expozitie cu acestea.

UPDATE: Jandarmii au primit flori de la protestatarii din Timisoara.

UPDATE: Putin dupa ora 22.00, dupa trei ore de proteste, timisorenii au incheiat mitingul cu promisiunea ca vor reveni duminica seara in Piata Operei. Timisorenii au cantat „Desteapta-te, romane” si „Timisoara, Timisoara”, Imnul Timisoarei.

 

Exit mobile version