Opinia Timisoarei

Un nou protest la Universitate! Manifestantii spun “DA sterilizarii, NU eutanasierii” cainilor vagabonzi

Cateva zeci de persoane au organizat un protest fata de intentia autoritatilor de a aborda problema eutanasierii cainilor fara stapan. Vineri seara, tot in Piata Universitatii, a avut loc protesul celor care sunt pro eutanasiere.

Manifestantii, cu varste cuprinse intre 20 si 60 de ani, cativa veniti cu cainii de companie, au afisat pancarte cu mesaje ca: „Nu eutanasierii, da sterilizarii”, „Stop masacrului, noi suntem vocea lor”, „Copiii iubesc maidanezii. Nu eutanasiati sufletul copiilor. Alegeti viata”.
De asemenea, pe un afis, in dreptul pozei cu un catel era scris: „Suntem pedepsiti pentru greselile voastre”.
Una dintre femeile care manifestau, care s-a recomandat drept Petra Ciocan, a spus ca protestul a fost unul spontan si ca mobilizarea s-a facut pe Facebook. Ea a precizat ca detine un adapost la Giurgiu, unde are in grija 150 de caini, si ca nu este de acord cu lasarea maidanezilor pe strada, dar nici cu eutanasierea lor.„Noi, care iubim cainii, iubim si oamenii”, a mai spus femeia.
Manifestatia de la Universitate vine dupa ce propunerea primarului Capitalei Sorin Oprescu de organizare a unui referendum local prin care cetatenii sa se pronunte in favoarea sau impotriva eutanasierii cainilor comunitari a fost aprbata in Consiliul General al Municipiului Bucuresti, scrutinul urmand sa aiba loc pe 6 octombrie.
Citeste mai mult AICI

Exit mobile version