Opinia Timisoarei

Un nou masacru in Serbia: 8 morti si 13 raniti, nu departe de Belgrad. Un tanar a deschis focul dintr-o masina aflata in mers. A fost capturat de politie

Un nou atac armat cutremura Serbia, in prima zi de doliu national, dupa masacrul de la scoala din Belgrad, de acum trei zile. De aceasta data, opt oameni au fost ucisi şi 13 raniti grav.

CITESTE SI: Declaratiile halucinante ale baiatului care a tras cu arma in scoala din Belgrad si a ucis 8 elevi si paznicul

Un tanar de 21 a tras la intamplare pe strazile unei localitati de langa capitala. Atacatorul a fost prins vineri dimineata, dupa o operatiune in forta, cu sute de politisti!

Tragedia s-a petrecut cu o ora inainte de miezul noptii, in comuna Mladenovac, aflata la circa 50 de kilometri de Belgrad. Atacatorul, inarmat cu o pusca automata si un pistol, a oprit masina, s-a dat jos, si a inceput sa traga intr-un grup de persoane adunate in jurul unui foc de tabara. Nu s-a oprit pana cand n-au fost doborati toti cei de-acolo.

A urcat apoi la volan si a pornit mai departe. La cativa kilometri distanta, a zarit cativa localnici care reparau un gard, a scos arma si i-a impuscat din mers.

in urmatorul sat, Dubona, a mai ucis alţi doi oameni, la intamplare: un politist de 21 de ani si pe sora lui mai mica.

Parintii celor doi au ajuns intr-un suflet la locul tragediei, deja impanzit de fortele de ordine.

Tanarul a facut victime in trei localitati – Malo Orasje, Sepsin si Dubona.

Dupa mai bine de 12 ore de cautari si o mobilizare impresionanta a fortelor de ordine, atacatorul a fost prins.

Ministrului sarb de Interne a catalogat seria de atacuri drept atentat terorist.
Al doilea masacru, in momentul in care Serbia plangea victimele primului atac

Serbia este in doliu dupa atacul de la scoala din Belgrad.

***

Va reamintim, miercuri, un elev de 13 ani a împuşcat mortal opt colegi şi un gardian la o şcoală din Belgrad, un atac care a şocat ţara din Balcani.

Joi, autorităţile au anunţat o înăsprire a controlului armelor, iar Poliţia le-a cerut cetăţenilor să îşi ţină armele sub cheie şi departe de copii. ”Ministerul de Interne face apel la toţi proprietarii de arme să le depoziteze cu grijă, încuiate în seifuri sau dulapuri aşa încât să nu fie la îndemâna altora, în special a copiilor”, a transmis Poliţia.

Exit mobile version