Opinia Timisoarei

Un nou focar de pesta porcina africana in Timis

TIMIS. Un nou focar de pesta porcina africana a fost descoperit pe un fond de vanatoare din Timis.

CITESTE SI: 69 de oameni infectati cu coronavirus s-au stins in Timisoara si in judet de la inceputul pandemiei. Avem 8 focare acum. Cati pacienti sunt la Terapie Intensiva 

Doi porci mistreti au fost gasiti morti marti pe fondul de vanatoare 31 Drinova – Ocolul Silvic Lugoj. Specialistii Directiei Sanitar-Veterinare au prelevat probe, iar dupa analiza acestora a fost confirmata pesta porcina africana.

Centrul Local de Combatere a Bolilor Timis a stabilit masurile de combatere a bolii. S-a stabilit zona afectata care reprezinta o raza de 13 km de la caz /locul unde au fost gasite cele doua cadavre de porci mistreti.

Zona afectata este formata din:

-zona infectata cu o raza de 8 km care cuprinde urmatoarele localitati: Surducu Mic, Saceni, Sarazani, Botesti, Mitnicu Mic, Statiunea Surduc, Glatna Montana, Fardea, Hauzesti, Nadrag, Crivina, Drinova, Botinesti, Juresti si Poganesti.
-zona tampon de inca 5 km, in exteriorul zonei infectate, care cuprinde urmatoarele localitati: Jdioara, Jena, Criciova, Gavojdia, Ciresu, Maguri, Lugojel, Tapia, Sudrias, Traian Vuia, jupani, Dumbrava, Bucovat, Dragsinesti, Glatna Romana si Zolt.

In urma cu o luna au mai fost descoperite trei focare de pesta porcina africana la Ghiroda, Recas si Icloda.

Exit mobile version