Opinia Timisoarei

Un mare bulevard din Timisoara e in santier! Se amenajeaza locuri de parcare si se largeste carosabilul. Ce s-a facut pana acum? FOTO!

TIMISOARA. Unul dintre cele mai importante bulevarde din Timisoara va avea in scrurt timp o noua infatisare. Municipalitatea sacrifica scuarurile cu flori pentru a crea noi spatii de parcare si a permite si circulatia pe doua benzi mai late.

CITESTE SI: Atentie, soferi! Start la lucrari pe strada Popa Sapca. Cum se circula in zona? GALERIE FOTO!

Lucrarile au pornit deja pe bulevardul Take Ionescu, in zona intersectiei de la Punctele Cardinale, unde vor fi create locuri noi de parcare, pe margini, in unghi de 45 de grade.

Muncitorii au inceput sa lucreze pe banda din mijloc, in zona verde care delimiteaza sensurile, unde deja s-a sapat, pana la intersectia cu strada Aurel Popovici, iar o parte de cativa metri de scuar, in directia catre Politia Judeteana, a disparut.

In zona primelor semafoare au fost instalate deja primele borduri, insa spatiul pe care se lucreaza a fost delimitat pana in fata Inspectoratului Judetean de Politie Timis.

Lucrari nu s-au facut doar pe partea centrala a bulevardului, ci si pe zonele dinspre trotuar, unde muncitorii au sapat un sant de cativa centimetri adancime pentru extinderea carosabilului.

Odata ce se vor finaliza parcarile si se vor largi benzile, bulevardul Take Ionescu va fi complet asfaltat.

In acest moment se executa lucrari de montare a bordurilor, in ambele laturi ale carosabilului. In faza ulterioara se va trece la la turnarea covorului asfaltic. Numarul locurilor de parcare va creste si va fi evidentiat prin marcaj„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro, viceprimarul Timisoarei, Dan Diaconu.

Planul reamenajarii bulevardului Take Ionescu este unul mai vechi. Primarul Nicolae Robu anunta refacerea arterei inca de la inceputul anului 2015. Dadea inca de pe atunci asigurari ca traficul nu va fi perturbat foarte mult, intrucat muncitorii vor lucra pe portiuni. Daca vremea va fi buna, in cel mult doua-trei saptamani bulevardul Take Ionescu va arata cu totul altfel.

CITESTE SI: Inca un santier aproape de centrul Timisoarei. Ce bulevard mare intra in reparatii?

Exit mobile version