Opinia Timisoarei

Un fost aviator a declansat o adevarata „cruciada” penala impotriva mai multor judecatori si procurori din Timisoara


TIMISOARA. Mai multi judecatori, procurori si avocati din Timisoara s-au trezit citati, in ultimele luni, la Parchetul de pe langa Curtea de Apel pentru a raspunde unor acuzatii de natura penala lansate impotriva lor de un justitiabil revoltat de modul in care se imparte dreptatea la instantele din capitala Banatului.

Rand pe rand, au dat cu subsemnatul in fata procurorilor judecatorii Adina Toma si Amalia Ioana Dumitrescu, de la Judecatoria Timisoara, Alina Crainiceanu si Mihaela Roibu, de la Tribunalul Timis, Laura Bogdan, Gheorghe Bugarsky si Constantin Costea, de la Curtea de Apel Timisoara, avocata Oana Halmaghi, din Baroul Timis, dar si, culmea reclamatiilor, Valentin Romanu, procurorul care a solutionat o parte dintre plangerile penale impotriva magistratilor.

Am decis sa fac plangeri penale tuturor celor care m-au nedreptatit, prin sentinte discutabile, in dosarele in care ma judec, de ani de zile, cu un vecin. Am invocat abuzuri in serviciu, neglijente in serviciu si chiar favorizarea infractorului, in conditiile in care au fost trecute cu vederea infractiuni clare ca lumina zilei, cum a fost depunerea de catre avocata Halmaghi, in trei dosare diferite, a trei chitante cu sume reprezentand onorariile sale, care aveau aceeasi serie si numar de inregistrare. S-a invocat faptul ca exista trei chitantiere diferite, insa este o explicatie superficiala, cata vreme toate imprimeriile inseriaza topurile de chitante cu numere consecutive“, ne-a explicat fostul aviator Fanica Androne, transformat, in ultimele luni, intr-un adevarat cosmar pentru justitiarii din Timisoara.

Judecatori acuzati de abuz in serviciu sau favorizarea infractorului

Prigoana penala impotriva magistratilor a inceput in urma cu un an, mai exact in data de 23.03.2011, cand judecatoarele Alina Crainiceanu si Mihaela sunt acuzate de abuz in serviciu prin ingradirea unor drepturi.

Apogeul actiunilor nelegale ale celor doua doamne judecator a fost atins in cadrul dosarelor 19686/325/2009 si 16022/325/2010, ocazie cu care mi-a fost interzis dreptul de a lua la cunostinta despre continutul dosarelor executionale contestate de mine. Spre stupoarea mea, in una dintre deciziile luate, completul de judecata a mentionat ca eu nu as fi cerut sa consult dosarul executional si ca ar fi existat maxima disponibilitate din partea instantei in acest sens. Daca n-ar fi existat aceasta incercare de a eluda adevarul, poate ca nu as fi recurs la aceasta plangere“, spune Fanica Androne in plangerea nr. 102/P/2011. A urmat judecatoarea Adina Toma, de la Judecatoria Timisoara, acuzata, in plangerea nr. 548/P/2011, de favorizarea infractorului, abuz in serviciu si omiterea sesizarii organelor judiciare, intrucat „am solicitat stabilirea unei cautiuni pentru suspendarea executarii silite, dar am fost amanat in mod nejustificat pe motiv ca instanta nu a primit dosarul executional. Din cauza acestei amanari, executarea silita a fost demarata“.

Dupa numai cateva zile, in 28.12.2011, a venit randul judecatoarei Amalia Ioana Dumitrescu, de la prima instanta locala, sa fie „cadorisita“ cu o plangere penala, dupa ce l-a obligat pe reclamant sa plateasca „doua taxe de timbru pentru aceeasi cauza“. De razbunarea fostului aviator nu au scapat nici Laura Bogdan, Gheorghe Bugarsky si Constantin Costea, judecatori la Curtea de Apel Timisoara, care, in plangerea penala nr. 16/P/2012, depusa la Parchet in data de 18.01.2012, sunt acuzati ca au solutionat un recurs de la primul termen, in ciuda unei cereri de amanare, precum si obligarea sa la plata unor cheltuieli de judecata catre partea adversa in baza unei „copii de pe chitantierul avocatului“.

In aceste conditii, se cere procurorilor ca magistratii sa fie anchetati pentru abuz in serviciu, neglijenta in serviciu si favorizarea infractorului. Ultima pe lista plangerilor penale depuse la Parchet de justitiabilul Fanica Androne a fost avocata Oana Halmaghi. „Dintre toate dosarele civile si penale avute de la inceputul anului 2011, trei sunt demne de toata atentia deoarece paratii au folosit drept chitanta onorariu de avocat trei chitante avand aceeasi serie (TMOH), acelasi numar de inregistrare (0000069), dar avand valori diferite si date de emitere diferite. De fapt au depus la dosar copii ale respectivei chitante, cu valori de 1000, 2000 si 1200 de lei, in dosarele 8191/2010, 8083/2010 si 2300/2011“, mentioneaza reclamantul in plangerea penala 438/P/2011. Toate aceste plangeri au fost solutionate, cum era firesc, cu rezolutia de neincepere a urmaririi penale, motiv ce l-a determinat pe Fanica Androne sa-l reclame penal pana si pe procurorul Valentin Romanu.

„Nu exista indicii ca magistratii si-ar fi indeplinit in mod defectuos atributiile!“

La inceputul lunii trecute, mai exact in data de 3 februarie, procurorul general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara, Vasile Bac, a confirmat toate solutiile date de catre subalternii sai in dosarele privindu-i pe magistrati, dupa ce Androne le-a atacat, spunand ca sunt netemeinice si nelegale.

Nu exista date sau indicii temeinice, de fapt, din continutul carora sa rezulte presupunerea, rezonabila, ca magistratii judecatori, exercitandu-si atributiile conferite de lege, cu stiinta sau din culpa si-ar fi indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu si, prin aceasta, ar fi cauzat vatamarea intereselor legale ale petentului Fanica Androne“, pune punct Vasile Bac „cruciadei“ impotriva justitiarilor timisoreni declansate la sfarsitul anului trecut.

Exit mobile version