Opinia Timisoarei

Un eminescolog care detine geanta de calatorie a lui Mihai Eminescu a descoperit ca aceasta poarta marca Louis Vuitton!

Cu mult inainte ca marca Louis Vuitton sa devina „obligatorie” pentru romanii cu fite, poetul nostru national se plimba prin Europa cu o geanta care purta renumita marca!


Dezvaluirea inedita a fost facuta de eminescologul Dan Toma Dulciu, cel care detine geanta de calatorie care i-ar fi apartinut lui Mihai Eminescu. Acesta spune ca dupa ce a achizitionat pretiosul obiect de la un anticar, l-a fotografoat din toate unghiurile si a pus pozele pe internet. La o privire mai atenta, cufarul s-a dovedit a fi marca de fite de peste un secol si jumatate: Louis Vuitton!

„Povestea acestei genti sau valize de voiaj ar fi urmatoarea. In urma cu vreo sapte-opt ani, cineva i-a spus domnului Stefanescu (n.r. un anticar) ca, undeva in zona Piata Amzei, locuieste o batrana care mostenise de la vechii proprietari o geanta, un geamantan de calatorie care are pe o eticheta metalica inscriptionat M. Eminovici. Domnul Stefanescu, pasionat de astfel de comori care ar putea fi extrem de valoroase, mai ales din punct de vedere istoric si cultural, a negociat cu batranica si a cumparat acesta valiza”, a spus Toma Dulciu, care a achizitionat mai departe geanta de la anticar.

Valiza poarta nu doar inscriptionat numele „M.Eminovici”, ci si numeroase etichete de porturi si orase pe unde a poposit in secolul XIX. Totodata, poarta inscriptionat numele casei de moda Louis Vuitton, infiintata in 1854 la Paris.

Mai multe detalii AICI.

Exit mobile version