Opinia Timisoarei

Un consilier local PNL din Timis si-a inaintat demisia dupa ce a fost dat in vileag ca ar recolta orz de pe… pasunea comunei

TIMIS. La fix trei saptamani de la momentul in care si-a depus declaratiile de avere si de interese, un consilier local din comuna Varias a demisionat din aceasta functie. Presedinte al filialei locale a PNL si fost candidat la primarie din partea acestui partid la alegerile din 2020, Ioan Bratu a facut joi la pranz o postare pe propria pagina de Facebook in care, pozand in victima, si-a anuntat fanii ca se retrage din consiliul local.

Consilierul liberal sustine ca a luat aceasta decizie in urma tuturor încercarilor de intimidare si a repetatelor hartuiri” la care ar fi fost supus de catre un alt consilier local, pe care insa nu-l nominalizeaza.

In realitate, in spatele acestei autovictimizari se ascunde faptul ca domnul Bratu a fost dat in vileag, zilele trecute, de catre consilierul local Cosmin Herman ca ar fi semanat si recoltat orz de pe o pasune care face parte din amenajamentul pastoral al comunei Varias.

Cosmin Herman a postat pe pagina sa de Facebook doua filmulete facute la fata locului, in toiul recoltarii, precum si un scurt dialog chiar cu consilierul acuzat.

Vadit deranjat de demersul lui Cosmin Herman, consilierul liberal nega, in filmulet, acuzatiile acestuia si il eticheta drept “numarator de oua”, care n-ar avea altceva mai bun de facut decat sa numere ouale altuia…

Si, pentru ca ne-a placut foarte mult un pasaj din postarea lui Ioan Bratu – “Tot acest spectacol nu mă caracterizează nici pe mine, nici politica umanistă pe care am dorit să o implementez (…)” -, va vom prezenta, cu riscul de a fi catalogati si noi drept “numaratori de oua”, cateva crampeie din “politica umanista” pe care o implementa in Varias proaspatul demisionar.

Remarcam, de exemplu, ca presedintele PNL Varias a depus, in februarie 2023, un raport cu activitatea desfasurata in 2022 in calitate de consilier local, care este copy-paste dupa cel depus in ianuarie 2022 (pentru 2021). Aceleasi banalitati repetate la virgula…

 

Ne-a mai atras atentia, tot din categoria “politici umaniste”, si un contract prin atribuire directa pe care primarul din Varias, Nicolae Birau, l-a semnat in decembrie 2021 cu firma locala SC Agrola BRG SRL, avand ca obiect servicii de deszapezire, in valoare de 120.000 de lei (24.246 euro).

Care e legatura dintre partenera de afaceri a Primariei Varias, Agrola BRG, si consilierul local Ioan Bratu? Simplu: firma care a obtinut, prin achizitie directa, contractul de deszapezire si care are ca obiect principal de activitate cultivarea cerealelor, plantelor leguminoase si a plantelor producatoare de seminte oleaginoase este patronata, in acte, de Andreea Elena Jebelean, nimeni alta decat partenera de viata a lui Ioan Bratu. Cei doi nu sunt casatoriti, dar locuiesc impreuna si au doi copii. De altfel, in declaratia de avere a fostului de-acum consilier local, se mentioneaza ca acesta este salariat al SC Agrola BRG SRL. Subalternul iubitei sale, cum ar veni…

Ca sa nu mai spunem ca domnul Bratu mai este si presedinte al Simagro BRG Cooperativa Agricola (remarcati particula BRG, prezenta si in denumirea firmei care a obtinut contractul pentru servicii de deszapezire). De mentionat ar fi si adresa sediului social al firmei Agrola BRG, intr-o cladire apartinand chiar lui Ioan Bratu. Daca uniti toate punctele, aveti mari sanse sa aflati si cine a primit cu adevarat, in decembrie 2021, prin atribuire directa, contractul de deszapezire in valoare de 120.000 de lei…

Absolut intamplator, cateva luni mai tarziu, in vara lui 2022, doua magazii si un grajd ale debitorului Nicolae Birau (da, chiar despre primarul din Varias vorbim), scoase la licitatie pentru acoperirea unor datorii ale acestuia, au fost adjudecate tocmai de consilierul local Ioan Bratu.

Si, la fel de intamplator, in declaratia de avere depusa in 9 iunie 2023, domnul Bratu a mentionat ca i-a imprumutat doamnei Alyna Viorica Birau, sora primarului din Varias, suma de 218.885 lei.

In loc de final, o intrebare retorica: de ce primarul din Varias n-a avut nici o reactie cand un consilier local a fost acuzat ca recolteaza orz de pe pasunea comunei?

Exit mobile version