Opinia Timisoarei

Un club sportiv din Timisoara trage un semnal de alarma: vaporasele vor pune capat sporturilor nautice pe Bega

Un club sportiv din Timisoara atrage atentia ca introducerea vaporaselor pe Bega ar putea periclita practicarea sporturilor nautice practicate pe Bega si chiar ar putea duce la disparitia acestora, din cauza prevederilor din proiectul de introducere a transportului public pe cursul de apa ce traverseaza orasul.

„Din analiza caierului de sarcini pe care Primaria Timisoara l-a elaborat pentru achizitia celor 7 vaporetto […] reiese faptul ca tipul serviciului de transport public de urmeaza sa fie introdus si dimensiunile de gabarit ale vapoarelor ce vor fi achizitionare in acest scop, vor elimina complet sporturile nautice si de agrement de pe canalul Bega pe raza orasului Timisoara”, se arata intr-un comunicat publicat pe retelele de socializare, semnat de Nicolae Birsan, presedintele Eco Nautic Club Timisoara.

Sportivii atrag atentia edililor ca inainte sa ia astfel de masuri trebuie sa tina cont ca sporturile nautice si de agrement pe Bega reprezinta o traditie de 150 de ani si chiar una dintre premierele Timisoarei.

„Eliminarea acestora de pe canal cauzeaza o schimbare majora in viata sociala a orasului”, sunt de parere practicantii de sporturi nautice care invita primaria sa organizeze cat mai repede o dezbatere publica pe aceasta tema in care cetatenii sa isi poata exprima punctul de vedere.

Asociatia sustine ca desi a trimis solicitari catre Primarie a primit doar raspunsuri partiale sau „necorelate cu principiile EU de dezvoltare sustenabila”.

Exit mobile version