Opinia Timisoarei

Un avion de lupta al Rusiei a doborat o drona americana deasupra Marii Negre

O drona Reaper de fabricatie americana s-a izbit de un avion rusesc si a cazut in apele Marii Negre.

CITESTE SI: Tragedie pe sosea. Un mort si patru raniti, dupa un accident teribil. Un copil a fost adus cu elicopterul SMURD la Timisoara. Foto 

Incidentul a avut loc marti dimineata, la ora 8.00.

Potrivit CNN, drona Reaper si doua avioane SU-27 Flanker operau peste apele internationale deasupra Marii Negre.

Unul dintre avioanele rusesti a zburat intentionat inaintea dronei si a eliberat combustibil in fata aeronavei fara pilot, potrivit unui oficial american citat de CNN.

Unul dintre avioane a deteriorat apoi elicea Reaper-ului, care este montata pe spatele dronei, a spus oficialul. Avariile produse elicei au fortat SUA sa prabusească aparatul de zbor in apele internationale din Marea Neagra, scrie hotnews.ro.

Incidentul a fost aproape sa duca si la prabusirea avionului rusesc.

Fortele militare americane din Europa mai spun ca drona desfasura o operatiune de rutina in spatiul aerian international cand cele doua avioane rusesti au incercat sa o intercepteze.

Aeronavele SUA si aliate vor continua sa opereze in spatiul aerian international si facem apel la rusi sa se comporte profesional si in parametri de siguranta”, a spus generalul James B. Hecker, comandantul fortelor SUA din Europa si Africa.

Acest incident face parte dintr-un „tipar de actiuni periculoase ale pilotilor rusi” care interactioneaza cu aeronavele americane si aliate in spațiul aerian international, inclusiv deasupra Marii Negre.

Exit mobile version