Opinia Timisoarei

Un arhitect din echipa care s-a ocupat de pistele de biciclete de pe malul Begai si centrul istoric si o economista il vor sfatui pe noul primar din Timisoara, Dominic Fritz

TIMISOARA. Inca din prima zi de mandat, primarul Dominic Fritz anunta ca, in curand, va prezenta echipa de consilieri cu care se va sfatui in urmatorii ani.

CITESTE SI: In ce localitati au aparut ultimele 123 de cazuri de coronavirus in Timis. Tot mai multi oameni la ATI, in Timisoara si in judet 

Pe primii doi i-a prezentat luni.

Este vorba despre Loredana Pintea, o economista cu peste 20 de ani de experienta in management. Potrivit primarului, aceasta a construit de la zero si condus o fabrica din Orastie, cu cu peste 700 de angajati. In ultimii ani, a fost consultant in sisteme de management, imbunatatire a proceselor si reorganizare, ca managing partner, pozitie din care a sprijinit planuri pentru relocare si investitii directe in Romania. Aceasta locuieste in cartierul Soarelui si are o fetita de 12 ani.

Rudolf Gräf a absolvit Universitatea Tehnica Graz (AU) si a co-fondat un birou de arhitectura din Timisoara. Este de profesie arhitect si consultant in domeniile urbanism si management al spatiului public. A fost vicepresedinte al Ordinului Arhitectilor din Romania.

„Proiectele pe care le-a coordonat, in Timisoara si in alte orase din Romania, est sau vest europene, au revitalizat zone istorice sau cartiere defavorizate si au imbunatatit viata comunitatilor si legaturile intre oameni.

Rudolf Gräf a coordonat consultanta tehnica in cadrul proiectului romano-german GTZ pentru reabilitarea si revitalizarea cartierelor istorice din Timisoara. A fost implicat in elaborarea Masterplan Bega si a conceptului integrat de actiuni pentru zona istorica Timisoara in baza carora au fost, ulterior, realizate proiectele de pietonizare a zonei Cetate si pistele velo de pe malurile canalului Bega.
Locuiește, ca și mine, în Iosefin, este biciclist, practică sporturi de apă și de zăpadă în zona montană a Banatului și este pasionat de geopolitică”, a spus Dominic Fritz.

Intre anii 2016 si 2019, Gräf a lucrat ca expert pentru dezvoltare urbană integrată al Societății Germane pentru cooperare internațională (GIZ) în cadrul primăriei Cernăuți, unde a contribuit la procesul de descentralizare și reformă administrativă, început în Ucraina, în 2014.

Potrivit legii, in schema cabinetului, primarul Timisoarei are dreptul sa angajeze 6 consilieri personali.

Exit mobile version