Opinia Timisoarei

Ultimii copaci din Piata Libertatii, atinsi de drujbe. Se pregatesc noi taieri? Ce spune primarul Nicolae Robu!

TIMISOARA. Putinii arbori care au ramas in Piata Libertatii ar putea cadea si ei sub drujbele muncitorilor de la Societatea Horticultura. Unul dintre ei a fost ‘chelit’ de crengi deja. Primarul Timisoarei, Nicolae Robu, spune ca ultimii copaci care au ramas netaiati sunt destul de „bolnavi”.

Potrivit edilului-sef, majoritatea arborilor ramasi in Libertatii sunt cu scorburi mari si pot reprezenta un adevarat pericol.

„Un copac era cu un mare gol pe dinauntru. Sunt mari probleme, domnul Dragila (n.r. directorul societatii Horticultura) mi-a spus ca o sa-mi prezinte poze cu tulpinile acelor copaci pur si simplu scobite. Sunt un pericol. Vor fi taiate crengile si, daca se impune, va fi si o taiere integrala. E posibil sa fie taiati chiar arborii complet, eu i-am spus domnului Dragila sa faca ceea ce se impune, pana la urma dansul raspunde. Dansul mi-a spus ca-mi arata poze, ca tulpinile sunt cu scorburi, unul dintre ei are o gaura destul de mare”, ne-a declarat Nicolae Robu.

Timisorenii sunt revoltati de masurile luate de autoritatile locale, care au taiat aproape toti copacii din Piata Libertatii. Mai mult decat atat, peisagistii timisoreni sustin ca au trimis o adresa Uniunii Europene, prin care solicita urmarirea de urgenta a proiectului de reabilitare a centrului istoric.

„Asociatia Peisagistilor din Romania – AsoP, Filiala Teritoriala Vest a adresat in cursul zilei de ieri o adresa Uniunii Europene, Directiei Generale Mediu (DG Environment) prin care se solicita urmarirea de urgenta a proiectului <<Reabilitarea spatiilor publice din centrul istoric al Timisoarei>>, in mod deosebit a lucrarilor din Piata Libertatii care in mai putin de doi ani a pierdut 90% din fondul dendrologic, in ciuda propunerii de arhitectura aprobate prin cererea de finantare, care proteja acest fond verde valoros”, sustin reprezentantii AsoP Timis.

Primarul Timisoarei insista insa ca le va arata si poze celor nemultumiti de masurile luate de municipalitate, prin care va dovedi ca arborii pot reprezenta un real pericol.

CITESTE SI:

Fotografii istorice: copacii din Piata Libertatii, iluminati artistic de Nicolae Robu inainte de ‘Marea taiere’. Pe ce arbori muta primarul luminile?

FOTO! Ultimul copac din centrul Pietei Libertatii a fost doborat si secerat de drujbe. Cati arbori promite Nicolae Robu in loc?

FOTOREPORTAJ! Incredibil cum arata Piata Libertatii dupa ce a devenit ‘Piata Rosie’. E ingrozitor ce a iesit la iveala

Foto: Facebook

Exit mobile version