Opinia Timisoarei

Ultimele imagini de pe santierul conexiunii cu Drumul Boilor. Cand s-ar putea circula pe noul tronson de sosea de langa Timisoara. Video

TIMISOARA. Avanseaza lucrarile pe santierul deschis pentru realizarea unei conexiuni cu Drumul Boilor, ce va usura viata soferilor care circula intre Timisoara si Mosnita.

CITESTE SI: Lucrarea pentru modernizarea Bulevardului Cetatii din Timisoara are si constructor si diriginte de santier. Cand incep lucrarile 

Dupa ani de tergiversari din cauza exproprierilor, soseaua de aproape 2 kilometri, care va avea 2 benzi de circulatie, piste de biciclete si trotuare, iar pe traseu 3 podete, se apropie de momentul asfaltarii.

Se lucreaza la retelele de utilitati, apa si canalizare, tubulatura pentru cabluri, a fost stabilizat terenul si se asterne stratul de balastru.

Pandemia a intarziat santierul, iar reprezentantii primariei inca asteapta insa dupa avizul ENEL pentru un post de transformare si relocarea stalpilor de inalta tensiune de pe traseu, astfel ca lucrarea nu a putut fi mai aproape de finalizare in august, asa cum nadajduiau constructorii.

Noul termen avansat pentru incheierea interventiilor la carosabil, pentru ca soferii sa poata circula, chiar daca nu va fi finalizata lucrarea intrutotul, este jumatatea lunii octombrie, cand ar trebui sa mai ramana de finisat trotuarele si de realizat sistemul de iluminat, sustin reprezentantii Primariei Timisoara.

Iata imagini video de pe santierul conexiunii cu Drumul Boilor, filmate in ultimele zile!

Va reamintim, lucrarea a fost demarata in iulie 2019 si costa aproape 13,8 milioane de lei, la care se adauga TVA. Este executata de o asociere de firme, avand-o ca lider pe Super Construct SRL, castigatoarea licitatiei. Companiile din asociere sunt Trans Ar Trust Instalatii SA, Electroechipament SRL si Romtim Instal.

Soseaua porneste din cartierul Plopi, de la intersectia cu strada Albastrelelor, si intra direct pe Drumul Comunal 149, cunoscut ca si Drumul Boilor.

Lucrarile cuprind amenajarea carosabilului, amenajarea trotuarelor, amenajarea pistelor de biciclisti, zonele verzi, amenajarea de podete peste canalele de desecarea/irigatie, realizarea de lucrari pentru siguranta circulatiei (marcaje si indicatoare rutiere), realizarea lucrarilor edilitatre, realizarea de canalizare pluviala si menajera, reteaua de alimentare cu apa, realizarerea iluminatului public, reglementarea retelelor electrice, realizarea canalui tehnic.

Exit mobile version