Opinia Timisoarei

Ultimatum pentru cablistii din Timisoara. Data pana la care trebuie sa isi ingroape cablurile, ca sa nu le fie taiate

TIMISOARA. Dupa ce la saptamana aceasta primarul Timisoarei, Dominic Fritz, anunta ca a continuat sa puna la pamant cablurile care impanzesc tot orasul, acum le da cablistilor termene limita pana la care isi pot duce retelele in subteran.

CITESTE SI: Cresc taxele si impozitele locale, la Timisoara, de anul viitor, cand se indexeaza cu indicele de inflatie, a decis Consiliul Local. Cu cat se majoreaza 

Este vorba despre operatorii care au retele de telecomunicatii pe stalpii din Calea Aradului, din Calea Lipovei si Calea Circumvalatiunii, care au ca ultimatul pentru realizarea operatiunii de ingropare a cablurilor data de 1 iulie.

„Operatorii retelelor de transmisii de date-voce au participat la numeroase sedinte in care s-a discutat despre obligatia lor de trecere în subteran a rețelelor care le aparțin. În prezent, firmele au primit notificări, prin care li se solicită să ia măsuri de îndepărtare a cablurilor de pe cele trei artere până la data de 1 iulie 2021. După această dată, cei care nu se conformează vor fi amendați și, în caz că nici după aplicarea amenzilor nu se va interveni, se vor lua măsurile necesare de către Primăria Municipiului Timișoara, urmând ca firmele să suporte cheltuielile”, transmit reprezentantii Primariei.

Va reamintim, potrivit autoritatilor, in ultima perioada, de pe stalpii din Timisoara au fost pusi la pamant 12 kilometri de cabluri de pe 200 de strazi si bulevarde.

Exit mobile version