Opinia Timisoarei

Ultima trasnaie a primarului Nicolae Robu: ce planuri are cu TEII de pe malurile Begai si din parcurile Timisoarei?

TIMISOARA. Pe oriunde se plimba fotografiaza si „ia notite” pentru ca Timisoara sa primeasca putin din farmecul oraselor pe care le viziteaza. Vorbim despre primarul Nicolae Robu, care tocmai ce s-a intors dintr-o vizita in Belgia, unde a promovat proiectul Timisoara Capitala culturala europeana in Parlamentul European.

Edilul-sef s-a plimbat totusi si prin Bruges, cunoscut si ca orasul bijuterie al Belgiei sau Mica Venetie a Belgiei, fosta Capitala culturala europeana. Acolo a pus ochii pe renumitii teii impletiti din oras, care atrag privirile tuturor turistilor. Primarul Timisoarei n-a stat pe ganduri, i-a fotografiat si ii va arata sefului societatii Horticultura, Andrei Dragila, care va primi sarcina sa se intereseze si sa vada daca si teii din Timisoara pot fi… impletiti.

„Teii impletiti o sa ii dau ca tema. I-am fotografiat in Belgia, la Bruxelles, la Brugge. O sa le prezint celor de la Horticultura si o sa le cer sa vada ce implica asta, nu cred ca ar fi vorba de costuri foarte mari, aici trebuie sa ai si imaginatie, ca nu totul costa, pana la urma, mult”, ne-a declarat primarul Nicolae Robu.

Edilul sustine ca cele mai potrivite locuri unde ar putea fi impletiti copacii ar fi malurile Begai sau parcurile orasului.

„Nu stiu inca unde, o sa vedem locul cel mai potrivit. S-ar potrivi mai degraba pe malul Begai sau pe undeva prin parcurile pe care le avem in zonele centrale”, a conchis Robu.

Foto: frustratedgardener.wordpress.com

Nu demult, primarul Timisoarei s-a intors din Dubai, unde a petrecut Revelionul impreuna cu familia. A fost fascinat de celebra Miracle Garden din luxosul oras si i-a dat de lucru sefului Horticultura: sa amenajeze gradini verticale si in Timisoara. Mai modeste, ce-i drept, dar dupa aceeasi idee. Ramane de vazut ce vor reusi sa faca specialistii societatii municipalitatii.

CITESTE SI: La Timisoara, ca-n Dubai. Unde vom avea gradinile verticale promise de Nicolae Robu?

Exit mobile version