Opinia Timisoarei

Uite taxa, nu e taxa! Primarul Timisoarei Nicolae Robu o da la-ntors! Acum nu mai vrea taxa de 100 lei pe caine

TIMISOARA. Haos total la Primaria Timisoara, in ceea ce priveste problema cainilor si a proprietarilor de caini din Timisoara! Primarul Nicolae Robu face dezbateri publice pe Facebook, nu in viata reala. Edilul spune acum ca nu e de acord cu taxa generala pe caine, de 100 de lei pe an pe care ar trebui sa o achite fiecare timisorean care are acasa un caine, desi chiar el a anuntat-o la sfarsitul saptamanii trecute.

Asadar, dupa ce s-a adoptat in Consiliul Local o prima taxa pentru timisorenii care detin mai multe animale, primarul Nicolae Robu a anuntat ca „peste 2 saptamani vom adopta o hotarare care va institui taxa generalizata pe caine, de 100 de lei”. Adica cea de-a doua taxa.

Intrebat cand organizeaza o dezbatere publica, primarul Nicolae Robu a precizat ca este momentul faptelor, nu al dezbaterilor. A organizat insa…”dezbateri publice” pe pagina sa de Facebook.

„Nu mai avem timp de dezbateri publice, s-a tot dezbatut acest subiect cel putin de cand sunt eu primar. Eu cred ca timisorenii trebuie sa vada fapte, si nu dezbateri. La aceste dezbateri de pe Facebook sunt angrenati 300 – 400 de cetateni, la cea organizata fata in fata nu vin mai mult de 20 – 30. Vin aceleasi asociatii de protectie a animalelor cu care se poarta discutii de 8 luni. Au fost nenumarate intalniri cu reprezentantii asociatiilor, este timpul sa se treaca la fapte concrete”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Dupa ce a precizat ca Timisoara are nevoie de o taxa pe caine care sa acopere serviciile de ecarisaj si banii investiti de primarie in canisitele din oras si in curatenie, primarul o da la intors acum si spune ca el nu vrea o asemenea taxa si va propune scoaterea ei din viitorul proiect de hotarare.

„Pot spune ca ma astept ca aceasta taxa sa nu apara, asa cum voi solicita eu. Spuneam ca aceasta taxa a fost convenita in discutiile cu asociatiile si la intrebarea dumneavoastra daca ea ar fi motivata, v-am explicat ca oricand se pot gasi suficiente argumente pentru a o motiva, pentru ca realmente se cheltuiesc bani publici si inca destul de multi, datorita faptului ca unii cetateni au animale de companie. Niciodata nu am spus ca sustin ideea de a introduce o taxa generalizata. Dumneavoastra nu trebuie sa va inchipuiti ca primarul este prezent la toate discutiile”, a completat Robu.

In 26 februarie, primarul Nicolae Robu anunta ca proprietarii de caine din Timisoara vor avea de achitat 3 taxe noi de anul acesta, ce vor fi votate de Consiliul Local.

„Nu trebuie sa deduceti ca este ideea mea, eu stiu sa imi asum lucruri care nu intotdeauna au vreo legatura cu mine. Eu personal nu am fost niciodata de acord cu asta. Asa era proiectul atunci, eu n-am voie sa vin sa fiu impotriva celorlalti?”, a spus, nedumerit, primarul.

Timisorenii iubitori de animale s-au mobilizat pe Facebook si vor sa protesteze in acest sfarsit de saptamana fata de taxa generala pe caine.

Intrebat daca va iesi alaturi de iubitorii de animale, primarul Nicolae Robu a spus ca protestatarii nu sunt de buna credinta.

„Eu ce sa protestez? E o actiune politica asta cu taxa generalizata. Dupa ce primarul spune ca nu e de acord cu taxa pentru caine, s-au gasit si ei sa faca protest! Sa anunte daca vor sa dovedeasca buna credinta, atunci trebuie sa anunte ca au luat act de parerea personala a primarului si ca doresc sa isi exprime solidaritatea. Daca fac lucrul acesta, atunci ii cred de buna credinta”, a precizat Robu.

Exit mobile version