Opinia Timisoarei

Turnuri gemene legate printr-o pasarela pietonala, restaurant cu panorama si parcare subterana. Schimbarea la fata a unei piete mari din Timisoara

TIMISOARA. Timisoara va avea o piata centrala demna de un oras european. Cel putin, asta isi doreste noua conducere a SC Piete SA, care a si facut deja primii pasi in acest sens.

CITESTE SI: Stam tot fara contract de dezinsectie, vara asta, la Timisoara. Primaria, obligata sa schimbe documentatia 

Doua turnuri gemene, din sticla, legate printr-o pasarela pietonala, o parcare incapatoare sub ele si un restaurant la ultimul etaj, de pe terasa caruia sa admiram cele mai frumoase privelisti ale Timisoarei. Asa ar trebui sa arate Piata 700, dupa ce va fi renovata.

„Vreau sa facem un concurs de proiecte. Mi se pare ca spatiul de aici nu este utilizat la adevarata valoare, de zona centrala. As vrea sa fac un concurs de proiecte de arhitectura. Eu vreau o parcare subterana, pentru ca e zona zero si nu are lumea unde sa parcheze. In viziunea mea, fiind soseaua in mijloc, vad doua cladiri de sticla, frumoase, sa se vada marfa, mai ales in partea de flori si as vedea sus un spatiu de servicii, cu un restaurant cu view frumos, cu un tunel suprateran care sa lege cele doua cladiri. Sa fie ca niste cladiri gemene”, a spus pentru opiniatimisoarei.ro Ioan Nasleu, presedintele Consiliului de Administratie al SC Piete SA.

Si, pentru ca deja sunt binecunoscute datoriile Primariei si greutatile financiare ale societatilor din subordine, proiectul nu ar putea prinde contur decat cu o finantare europeana.

„Vreau sa fac totul din proiect european, nu din banii nostri. Pentru un proiect de asemenea anvergura, avem nevoie de bani europeni. Vreau sa mergem la mai multe firme de arhitectura, la studentii de la arhitectura, vrem un proiect frumos, pentru care sa accesam fonduri europene. Eu cred ca se poate face ceva frumos. O sa am o intalnire saptamana viitoare cu cei care scriu proiecte, ca sa imi poata spune ce se poate face, vreau sa avem o viziune tinereasca, ceva frumos. Trebuie sa fie un simbol. Nu mai putem, in contextul in care Timisoara va fi Capitala Culturala Europeana, sa te prezinti cu piete urate”, a completat Nasleu.

Concursul de proiecte pentru Piata 700 va demara in cel mult o luna.

Exit mobile version