Opinia Timisoarei

Turcii isi prezinta autobuzele electrice in Europa. Miercuri la Timisoara, care va primi 44 de bucati pentru STPT. Cand ajunge primul

TIMISOARA. La sfarsitul lunii august, dupa ce Ministerul Dezvoltarii a finalizat licitatia pentru cele 44 de autobuze electrice pentru Timisoara, turcii de la Karsan au semnat contractul cu primaria. S-a intamplat la aproape 4 ani de la momentul la care au fost depuse primele documente in vederea achizitiei publice pentru oras.

La finalul lunii iulie, producatorul turc Karsan a castigat licitatia organizata de Ministerul Dezvoltarii pentru furnizarea de autobuze electrice pentru Timisoara, contract in valoare de 136.400.000 lei, majoritatea bani europeni. Acesta cuprinde cele 44 de autobuze electrice cu lungimea de 18 metri, dar si 15 statii de incarcare rapida si alte 44 de incarcare lenta.

Autobuzele Karsan vor fi destinate liniilor foarte circulate pentru a creste frecventa curselor, spun reprezentantii primariei, iar primul va ajunge la Timisoara peste aproximativ 8 luni, undeva in luna aprilie.

Garantia autobuzelor este de 6 ani sau 420.000 de kilometri.

Acum, producatorul plimba un autobuz electric prin Europa ca sa il arate locuitorilor din mai multe orase care isi vor imbogati parcurile auto cu astfel de vehicule. Cel ajuns la Timisoara inca de luni nu este modelul articulat comandat. El va fi prezentat in cadrul unui eveniment ce va fi organizat miercuri.

UPDATE: Autobuzul electric al firmei Karsan urmeaza sa fie prezentat timisorenilor miercuri, de la ora 11, in parcarea de langa Parcul Central.

FOTO: Forum STPT

Exit mobile version